Residentie Leoport moet de hotspot van Leopoldsburg worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Residentie Leoport moet de hotspot van Leopoldsburg worden. © RV

Ooit de ‘place to be’ voor de jetset van Leopoldsburg, nu moet Kanaalkom weer de nieuwe hotspot worden: “Wonen aan het water, op een boogscheut van het centrum”

LeopoldsburgLeopoldsburg wil de Kanaalkom weer in ere herstellen en er opnieuw een hotspot van maken, zoals een eeuw geleden al het geval was. De magazijnen van het vroegere tegelbedrijf Saillart en de aanpalende feestzaal op de Antwerpsesteenweg maken plaats voor 41 nieuwbouwappartementen en een handelsruimte. “Dankzij onze duurzame energieoplossingen moeten de kopers vijf jaar geen onroerende voorheffing betalen.”

  1. Wekelijkse rommelmarkt start zondag opnieuw op
    Peer

    Wekelijkse rommel­markt start zondag opnieuw op

    De wekelijkse rommelmarkt in Peer start weer op vanaf deze zondag 13 juni. Vanaf dan kan je weer elke zondag, tot en met 26 september, snuisteren tussen de leuke spulletjes in de Deusterstraat. Anders dan andere jaren is dat je als standhouder minimaal één week op voorhand moet inschrijven als je wilt deelnemen aan de rommelmarkt. Vaste of regelmatige standhouders krijgen daarbij voorrang. Door de coronamaatregelen is er namelijk slechts een beperkt aantal standhouders mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich gemakkelijk online inschrijven via www.peer.be/rommelmarkt-inschrijven. Voor de rommelmarkt gelden een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo is er een beperkt aantal bezoekers (1 per 1,5 vierkante meter) toegelaten. Een aantal marktstewards zullen dat controleren. Aan de in- en uitgangen van de markt en aan elke kraam vind je ontsmettingsmiddel. Bezoekers dragen verplicht een mondmasker en volgen de aangegeven wandelrichting.