Het asielcentrum in Leopoldsburg.
Volledig scherm
Het asielcentrum in Leopoldsburg. © Borgerhoff

Noodopvangcentrum Leopoldsburg gaat van 300 naar 500 bewoners

LeopoldsburgHet college van burgemeester en schepenen kreeg afgelopen woensdag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de officiële vraag om het noodopvangcentrum in Leopoldsburg opnieuw op te schalen en open te houden tot het einde van 2022. Men gaat in het noodopvangcentrum van 300 naar 500 bewoners, een aantal dat gelijkaardig is aan de situatie twee jaar geleden.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Limburgse afdeling Cycling Vlaanderen moet deze keer echt op zoek naar een nieuwe voorzitter
  Wielrennen

  Limburgse afdeling Cycling Vlaanderen moet deze keer echt op zoek naar een nieuwe voorzitter

  In januari staat de jaarlijkse statutaire vergadering van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen op het programma. Naast een terugblik op het voorbije seizoen en een blik op de kalender, staan er altijd wel een aantal verkiesbare mandaten op het programma. Deze keer is daar ook de functie van algemeen voorzitter bij. Huidig preses Jos Mondelaers heeft de kaap van 74 jaar bereikt en moet stoppen. Naast een algemeen voorzitter is de afdeling nog op zoek naar een ondervoorzitter, een jeugdvoorzitter en een voorzitter offroad.