Dit weekend is de gemeente zonder twijfel de place to be voor liefhebbers van blinkend chroom en brullende motoren! (archiefbeeld)
Volledig scherm
Dit weekend is de gemeente zonder twijfel de place to be voor liefhebbers van blinkend chroom en brullende motoren! (archiefbeeld) © Karolien Coenen

Na de hitte komen de Harleys

Dit weekend wordt Leopoldsburg naar jaarlijkse gewoonte overspoeld door glimmende motoren. Voor de 35ste keer vinden de Harley Days plaats in het centrum van de gemeente. Zaterdag wordt dit centrum afgesloten van 9 tot 23 uur, zodat de motoren ongehinderd rondjes kunnen rijden.

 1. Vechtpartij in Tessenderlo door liefdesaffaire: 6 maanden cel

  Vechtpar­tij in Tessender­lo door liefdesaf­fai­re: 6 maanden cel

  Een in Duitsland geboren 31-jarige man en een Albanese twintiger zijn veroordeeld tot 6 maanden cel en een boete van 800 euro voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. De feiten speelden zich af in Tessenderlo op 6 augustus 2018. De partner van de eerste beklaagde, waarmee hij drie kinderen had, bleek op dat moment reeds vier maanden een affaire te hebben met een andere man. Ze besloot met twee kinderen in te trekken bij haar nieuwe vriend, maar daar kon de beklaagde zich niet in vinden. Het kwam tot een zware vechtpartij waarbij ook de nieuwe partner van de vrouw betrokken was. De burgerlijke belangen worden aangehouden.
 2. Twintigers krijgen drie jaar cel voor groepsverkrachting in de duinen: “Slachtoffer (14) werd tot lustobject gereduceerd”
  Hechtel

  Twintigers krijgen drie jaar cel voor groepsver­krach­ting in de duinen: “Slachtof­fer (14) werd tot lustobject geredu­ceerd”

  Een 23-jarige en een 22-jarige man uit Hechtel-Eksel zijn door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor de groepsverkrachting van een 14-jarig meisje. Het slachtoffer was met haar even oude vriendin te laat om terug te keren naar een jongereninstelling en vroeg in een Lommelse kebabzaak om een lift. Vijf jongens doken op en lieten hun lusten in de auto en de Hechtelse duinen botvieren.