Het Chinees Paviljoen
Volledig scherm
Het Chinees Paviljoen © Mine Dalemans

Liberation Garden krijgt subsidie van 187.500 euro

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft het museumproject ‘Liberation Garden’ geselecteerd als één van de 80 klimaatprojecten. Dat levert een subsidie op van 187.500 euro.

0 reacties

 1. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Balen
  balen

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Balen

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, waarvan er eentje Balen doorkruist. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, maar inwoners van Balen lijken daarvan bespaard te blijven.
 2. Verschillende scenario’s op tafel voor mogelijke pijpleiding door Noord-Limburg: “Traject loopt voornamelijk door militair domein”
  Noord-Limburg

  Verschil­len­de scenario’s op tafel voor mogelijke pijplei­ding door Noord-Lim­burg: “Traject loopt voorname­lijk door militair domein”

  In 2023-2024 wil Omgeving Vlaanderen starten met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding van de Antwerpse haven tot het Duitse Ruhrgebied. Er liggen drie tracés op tafel (van 130, 150 en 170 kilometer) die allemaal door Limburg gaan. Dat maakt dat er minstens achttien woningen onteigend zullen worden. De burgemeesters in de betrokken gemeenten volgen de plannen van dichtbij op.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"