Gouverneur Jos Lantmeeters staat te pers te woord.
Volledig scherm
Gouverneur Jos Lantmeeters staat te pers te woord. © Photo News

Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst en plande ook aanslag op moskee in Eisden

LeopoldsburgDe klopjacht op Jürgen Conings heeft na vier dagen nog niets opgeleverd. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de man zijn actie “dagenlang” heeft voorbereid. Zo werd de voortvluchtige militair maandag al gezien aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Daarnaast zou hij ook een aanslag willen plegen op een moskee in Eisden. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor “moordpoging in een terroristische context en verboden wapenbezit in een terroristische context”. 

  1. Jaak Broekx (107) uit Beek is nu oudste man in België: “Hij is altijd heel content geweest met de kleine dingen in het leven”
    PREMIUM
    Beek

    Jaak Broekx (107) uit Beek is nu oudste man in België: “Hij is altijd heel content geweest met de kleine dingen in het leven”

    Vandaag is Jozef Smets, de oudste Belgische man in leven, op 107-jarige leeftijd gestorven. De fakkel wordt daarmee doorgegeven aan Jaak Broekx (107) uit Beek. Tegenwoordig verblijft hij in Welzijnscampus Gerkenberg in Bree, maar daar zit hij nog maar een jaar. “Een geheim om oud te worden heeft hij niet, al vindt hij het wel altijd leuk als we ouderwetse kost als ‘balkenbrij’ of ‘kipkap’ meenemen”, vertelt Pierre Van Hoef, die tot vorig jaar naast hem woonde.