Herdenking van de Korea-oorlog gesneuvelde kampenaar Antoine Victor Masset.
Volledig scherm
Herdenking van de Korea-oorlog gesneuvelde kampenaar Antoine Victor Masset. © RV

In Korea gesneuvelde Kampenaar Antoine Victor Masset herdacht op begraafplaats

LeopoldsburgTijdens een plechtigheid op de gemeentelijke begraafplaats van Leopoldsburg werd woensdag de in de Korea-oorlog gesneuvelde Kampenaar Antoine Victor Masset herdacht. Op zijn graf werd een ‘Pro Patria’-plaatje bevestigd.

 1. Vanuit je persoonlijke ‘kijkhut’, vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvolle manieren om wolven te spotten
  PREMIUM
  Limburg

  Vanuit je persoonlij­ke ‘kijkhut’, vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvol­le manieren om wolven te spotten

  Met een roedel van negen wolven in Limburg is de kans steeds groter dat mensen ze met eigen ogen te zien krijgen. Maar bijna altijd gaat het om puur toeval als iemand op weg is naar het werk en zo’n dier de weg plots oversteekt. Toch zijn er creatieve manieren om ‘actief’ wolven te spotten zonder risico’s te nemen of de dieren te verstoren.
 2. Minister van Defensie bezoekt nieuw veldhospitaal
  Leopoldsburg

  Minister van Defensie bezoekt nieuw veldhospi­taal

  Vandaag was Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) samen met Chef Defensie admiraal Michel Hofman op bezoek in Leopoldsburg. Ze bracht er een bezoek aan het nieuwe veldhospitaal van Defensie in Kamp Beverlo. Dit hospitaal werd dit jaar geleverd en staat nu in proefopstelling. Na een testfase en controle, moet het in 2022 operationeel zijn. Vanaf 2023 zou het dan ook dienst kunnen doen in een operatie. Volgens Dedonder is het veldhospitaal een aanwinst voor Defensie. Ze noemt het een “grote meerwaarde in internationale coalities”.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.