Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images

Hoofdletsel, gebroken borstbeen, kneuzing van de long en bloeding in de darmen: 86-jarige komt om na mishandeling door dochter en schoonzoon

LeopoldsburgEen koppel uit Leopoldsburg riskeert zware celstraffen voor verregaande oudermishandeling met de dood als gevolg. De man van 42 mishandelde zijn schoonvader van 86 jaar die bij hem inwoonde en duldde hem enkel “omdat hij zijn pensioen afgaf”. De dochter van de bejaarde man had een drankprobleem en wordt verdacht van schuldig verzuim. Het parket eist 8 jaar en 36 maanden cel voor de man en vrouw.

 1. Fietstocht naar Compostella levert 7.200 euro op in strijd tegen Parkinson: “Er wordt (te) weinig over de ziekte gesproken”
  Eksel

  Fietstocht naar Compostel­la levert 7.200 euro op in strijd tegen Parkinson: “Er wordt (te) weinig over de ziekte gesproken”

  Uitgeweken Ekselaar Dirk Vandervelden (43) trok in september met de fiets van Doornik naar Santiago de Compostella. In achttien dagen tijd legde hij 2.099 kilometer en 19.406 hoogtemeters af. Dat deed hij niet zomaar, want zijn uitdaging stond in het teken van de strijd tegen Parkinson. Dit weekend kon Dirk een cheque van 7.200 euro overhandigen aan de vzw.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.