Op Methodeschool O.B.A.M.A. waren ze heel enthousiast rond gedichtendag
Volledig scherm
Op Methodeschool O.B.A.M.A. waren ze heel enthousiast rond gedichtendag © RV

GO! Scholengroep Xpert organiseert voor het eerst een gedichtenwedstrijd

LeopoldsburgTijdens de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland organiseerde GO! Scholengroep Xpert voor het eerst een gedichtenwedstrijd. 140 leerlingen uit tweede en derde graad namen deel. De jury koos uiteindelijk drie winnaars. 

 1. Externe ICT-veiligheidsaudit in Beringen
  Beringen

  Externe ICT-veilig­heids­au­dit in Beringen

  In het kader van Cyberveilige Gemeenten wil het Vlaamse agentschap Audit Vlaanderen gemeenten voorbereiden op de reële dreigingen die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Daarom sloot het een raamovereenkomst af met drie auditfirma’s waarbij ieder lokaal bestuur een ICT-veiligheidsaudit kan laten uitvoeren aan met cofinanciering van de Vlaamse overheid. “In Beringen heeft Ernst & Young de audit uitgevoerd en een rapport opgesteld met concrete aanbevelingen”, zegt schepen van ICT Tijs Lemmens (Voluit). “Een aantal daarvan hebben we reeds toegepast, andere zijn ingepland voor de korte termijn.” Audit Vlaanderen verwacht van elk lokaal bestuur om de cyberveiligheid te verbeteren. De audit omvat interne en externe aanvals- en penetratietesten, analyses van authenticatiemechanismen, bedrijfscontinuïteit en rapportering organisatiebeheersing.
 2. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”