Rechtbank Hasselt
Volledig scherm
Rechtbank Hasselt © Bart Borgerhoff

Dertiger riskeert vijf jaar cel voor seksueel misbruik van meisje

LeopoldsburgEen 38-jarige man uit Leopoldsburg kijkt aan tegen een celstraf van 5 jaar voor het seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Na een onenigheid met haar vriendje, had ze plaatsgenomen in een bushokje, waar beklaagde vervolgens opdook.

 1. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.
 2. Ouders kinderdagverblijven Balendijk en Oogappeltje ongerust nadat andere opvang van vzw tijdelijk moet sluiten: “Over gehalveerd bestuur reppen ze met geen woord”
  PREMIUM
  Limburg

  Ouders kinderdag­ver­blij­ven Balendijk en Oogappel­tje ongerust nadat andere opvang van vzw tijdelijk moet sluiten: “Over gehalveerd bestuur reppen ze met geen woord”

  De sluiting van kinderdagverblijf Beau-Fort in Heverlee van de vzw Rheia leidt tot een heel aantal ongeruste ouders in Limburg, waar de groep nog acht vestigingen heeft. Vooral in Lommel bij kinderdagverblijven Balendijk en Oogappeltje hebben ouders klachten en vragen. Het plotse opstappen van de crisismanager én een deel van het bestuur, doet het vertrouwen nog meer wankelen. “We willen duidelijkheid”, zegt Sigrid Spaas, één van de ouders.