Voormalig waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann (CD&V) aan Liberation Garden in Leopoldsburg
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann (CD&V) aan Liberation Garden in Leopoldsburg © Mine Dalemans

BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Leopoldsburg het Ieper van WO II? Hoe zit het met het toeristisch fietspad? En wordt de sportinfrastructuur verbeterd?

LeopoldsburgDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Leopoldsburg, waar men de ambitie uitsprak om te worden voor WO II wat de Westhoek is voor WO I. 

 1. IN BEELD: Kristalpark helemaal klaar voor grootste drum-’n-bass & dubstep-festival: “Al meer dan 30.000 tickets verkocht”
  Lommel

  IN BEELD: Kristal­park helemaal klaar voor grootste drum-’n-bass & dub­step-festival: “Al meer dan 30.000 tickets verkocht”

  Van 1 tot en met 3 juli is het Kristalpark in Lommel de locatie voor Rampage Open Air, het drum-‘n-bass- & dubstep-Walhalla. Op drie dagen tijd zullen meer dan 250 artiesten van over de hele wereld de vier podia vullen. Met grote zwembaden, skateramps, een bioscoopscherm en zelfs een ‘silent disco’ moet deze driedaagse één groot feest worden. Inmiddels werden er al meer dan 30.000 tickets verkocht. Na de eerste, zeer succesvolle editie in 2019, belooft de tweede editie van het grootste drum-‘n-bass- & dubstep festival ter wereld dus de festivalzomer extra kleur te geven. Het festivalterrein is helemaal klaar om de grote meute te ontvangen.
 2. PXL-lerarenopleider Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”
  PREMIUM
  Hasselt

  PXL-lerarenop­lei­der Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”

  Na een recordaantal van liefst 18.000 nominaties is Hanne Rosius (42) uit Bilzen vandaag verkozen tot Leraar van het Jaar 2022. Rosius werkt al 20 jaar als lerarenopleider PAV aan de Hogeschool PXL in Hasselt en is zo ook meteen de eerste lector van een hogeschool die deze titel krijgt. Met kleurrijke boeketten, lovende woorden van haar leerlingen én een persoonlijk liedje van Tijs Vanneste werd ze dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.
 1. Groen wil maximum snelheid op Tessenderlosesteenweg naar beneden
  Beringen

  Groen wil maximum snelheid op Tessender­lo­se­steen­weg naar beneden

  Op de Beringse gemeenteraad van vanavond zal oppositiepartij Groen het voorstel doen om de maximum snelheid op de Tessenderlosesteenweg in de zone tussen het kruispunt met de Rijsselstraat en het kruispunt met de Sint-Jorisstraat te verlagen naar 50 kilometer per uur. Nu ligt de toegelaten snelheid daar nog op 70 kilometer per uur. De partij wil ook maatregelen invoeren die deze verlaging afdwingbaar maken. Volgens Groen is er bij de buurtbewoners draagvlak voor deze beslissing omwille van de slechte staat van de weg en de geluidsoverlast.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.