De kinderen aan het werk
Volledig scherm
De kinderen aan het werk © RV

Basisschool Ondersteboven biedt thuis voor 96 dier- en plantensoorten

LeopoldsburgAfgelopen donderdag bracht gedeputeerde van Milieu en Natuur Bert Lambrechts een bezoekje aan basisschool Ondersteboven in Leopoldsburg. Daar is men al drie jaar bezig met het vergroenen van de speelplaats en de leerlingen onderzochten samen met MOS-begeleiders hoe natuurlijk hun vernieuwde speelplaats nu eigenlijk is. Op 20 minuten tijd vonden ze 96 dier- en plantensoorten.

 1. “Hebben die kindjes dan geen ouders?”: Nino (10), Michele (7) en mama Linda (34) fleuren onverzorgde graven van overleden kinderen op
  PREMIUM

  “Hebben die kindjes dan geen ouders?”: Nino (10), Michele (7) en mama Linda (34) fleuren onverzorg­de graven van overleden kinderen op

  “Waarom liggen de graven van die kindjes er zo onverzorgd bij?” Dat is de vraag die Linda (34) kreeg van haar zoontjes Nino (10) en Michele (7) terwijl ze op het kerkhof van Beringen wandelden. Het viel de broertjes op dat er weinig bloemen lagen op heel wat kindergraven. Ze besloten er iets aan te doen. Met het geld uit hun spaarpot trokken ze naar de bloemenwinkel om de graven letterlijk op te fleuren. Het gezin legde de actie vast in een video.
  Beringen
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Hasseltse koopzondag krijgt extra kleur met optredens van Gustaph

  Hasseltse koopzondag krijgt extra kleur met optredens van Gustaph

  Komende zondag mag de Hasselaar en shopper extra sfeer en gezelligheid in de binnenstad verwachten. Dan is het niet alleen koopzondag, maar staan er ook twee optredens van Gustaph gepland én de mogelijkheid voor een meet & greet. “We zijn blij dat we de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival konden strikken voor een optreden in onze stad. Hij zal zeker en vast voor extra kleur en ambiance zorgen”, zegt bevoegde schepen Rik Dehollogne.
  Hasselt