Het dorpje Rassa in de vallei van Valsesia in de regio Piémont.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorpje Rassa in de vallei van Valsesia in de regio Piémont. © Shutterstock

Zeventigers uit Lennik overleden na val in Italiaanse bergen: “Een troost dat Jef en Monica gestorven zijn tijdens iets wat ze graag deden”

“We zijn blijven hopen dat ze verdwaald waren en toch nog zouden opduiken. Het is een troost dat ze gestorven zijn bij iets dat ze dolgraag deden.” De familie van Joseph ‘Jef’ Rampelberg en Monica Puttaert reageert aangeslagen op het nieuws dat beide zeventigers dood zijn teruggevonden na een bergwandeling in Italië. Het koppel uit Lennik werd zaterdag door de hulpdiensten aangetroffen nadat vrijdagavond alarm was geslagen. 

 1. Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwerken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”
  Hamme/Roosdaal

  Spoor2 en Pro Natura uit Roosdaal bundelen krachten en gaan nauwer samenwer­ken in toekomst: “Uitgroeien tot een groot bedrijf”

  Spoor2 uit Hamme en Pro Natura uit Roosdaal bundelen hun krachten en zullen de komende jaren stapsgewijs uitgroeien tot een bedrijf. Beide bedrijven zetten sterk in op sociale economie en willen hier samen verder op inzetten. “Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar wij zijn bijzonder blij met deze samenwerking”, vertelt directeur Aart Lehembre van Spoor2.
 2. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 3. Extra parking sporthal Koornmolen is afgewerkt: “Ook gedacht aan extra groene elementen”
  PREMIUM

  Extra parking sporthal Koornmolen is afgewerkt: “Ook gedacht aan extra groene elementen”

  Het sportcomplex Koornmolen in Gooik heeft er een nieuwe parking bij. Deze biedt plaats voor zo’n 72 auto’s met kiss & ride zone. Afgelopen maanden werden ook al nieuwe speel- en sporttoestellen aangelegd én werd een nieuwe uitbater gevonden voor de cafetaria van de sporthal. “Door de talrijke activiteiten doorheen de week drong een nieuwe parkeerplaats rond de site zich op”, verduidelijkt schepen Gunther De Wilde (CD&V).
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement