De knoteik zou volgens de gemeente zo'n 300 jaar oud kunnen zijn.
Volledig scherm
De knoteik zou volgens de gemeente zo'n 300 jaar oud kunnen zijn. © Amber Gys

Werken aan standplaats 300 jaar oude knoteik moet toekomst verzekeren

LennikDe iconische knoteik die mogelijks al 300 jaar langs de Tombergstraat in Lennik staat, wordt de volgende jaren extra beschermd. Dankzij een houten omheining, extra groeiplek en een nieuw beheersplan verzekerd de gemeente Lennik de toekomst van de gigantische boom. Met een omtrek van 446 centimeter en een hoogte van meer dan 20 meter, is deze eik mogelijks de oudste in de gemeente.

 1. INTERVIEW. Hem ken je misschien niet, maar zijn foto’s wel: Philippe trekt er dagelijks op uit om de mooiste weerfoto’s te maken
  PREMIUM
  Pajottenland/Denderstreek

  INTERVIEW. Hem ken je misschien niet, maar zijn foto’s wel: Philippe trekt er dagelijks op uit om de mooiste weerfoto’s te maken

  Philippe François (54), afkomstig uit Roosdaal, snort zowat dagelijks rond in de Denderstreek en het Pajottenland op zoek naar de mooiste plaatjes in onze regio. Met zijn fototoestel als wapen probeert hij dagelijks ‘het display’ van het VRT-weerbericht te veroveren. “Fantastische hobby, al krijg ik soms wel eens de politie achter mij aan”, lacht hij. “Tegelijk maak ik mooie reclame voor onze streek.” Hij legt ons uit hoe hij op zoek gaat naar het ideale beeld en verklapt ons zijn mooiste plekjes.
 2. Politiezone TARL koopt hoogtewerker aan voor inzet mobiele camera’s
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Politiezo­ne TARL koopt hoogtewer­ker aan voor inzet mobiele camera’s

  De politieraad van de Politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) heeft eind juni z’n akkoord gegeven om over te gaan tot de aankoop van een gloednieuwe hoogtewerker. Deze zal onder meer ingezet worden voor de plaatsing van de -ook- gloednieuwe mobiele camera’s. Voor de gemeenten een grote stap vooruit, want die camera’s kunnen hun diensten op allerlei vlakken goed bewijzen.