Patrick Evenepoel voor de werf Kwintus in de Karel Keymolenstraat in Lennik.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Evenepoel voor de werf Kwintus in de Karel Keymolenstraat in Lennik. © Tom Vierendeels

Vader van Remco Evenepoel slachtoffer van grote werfdiefstal: “Een deel van hun buit lag nog buiten, hun bestelwagen zal vol zijn geweest...”

Lennik/SchepdaalPatrick Evenepoel uit Schepdaal, vader van wielrenner Remco en stukadoor, is het slachtoffer geworden van een werfdiefstal in Lennik. Hij schat zijn verlies op vijftien- à vijfentwintigduizend euro. Maar de daders gingen nog verder en gingen zelfs aan de haal met keukentoestellen en sanitair uit de afgewerkte appartementen. “Ik vraag mij af in wat voor een wereld wij leven”, zucht Evenepoel.

 1. Pajotterke is nieuw brood dat geteeld én verwerkt wordt in eigen streek
  PREMIUM
  Gooik

  Pajotterke is nieuw brood dat geteeld én verwerkt wordt in eigen streek

  Afgelopen maand werd er in het Pajottenland een nieuw brood voorgesteld: Pajotterke. Het brood wordt gemaakt op basis van rogge en tarwe, samengesteld in de eigen streek. Landbouwer Filip Mignon ging hiervoor een samenwerking aan met het project ‘Lokaal Brood’ van HOGENT, die ook op drie andere plaatsen in Vlaanderen loopt. “De kweek van gezonde tarwe begint bij een gezonde bodem”, vertelt Filip ons. Het lichtbruine brood is vanaf nu te vinden bij tien bakkers in het Pajottenland.
 2. Pascal Debels (Lindemans Aalst) over tegenstander Roeselare: “Een sneltrein die moeilijk te stoppen is”
  Euromillions Volley League

  Pascal Debels (Lindemans Aalst) over tegenstan­der Roeselare: “Een sneltrein die moeilijk te stoppen is”

  Woensdagavond krijgt Lindemans Aalst het bezoek van koploper Roeselare. De komst van de West-Vlamingen zorgt gewoonlijk voor een schitterende ambiance in een vol Schotte. Door corona is er echter nog steeds geen publiek toegelaten. Supporters kunnen de topper volgen via de livestream en op TV Oost (met commentaar van Alain Dardenne en Kristof Hoho).
 1. DURF Vélo gaat nieuwe challenge aan: “Voor elke verkochte sleutelhanger van ‘Boven De Wolken’ fietsen wij 1 kilometer”
  Gooik

  DURF Vélo gaat nieuwe challenge aan: “Voor elke verkochte sleutelhan­ger van ‘Boven De Wolken’ fietsen wij 1 kilometer”

  De mannen achter DURF Vélo (Dieter Thollebeek, Luan Doan en Frederik Adriaenssens) zijn een nieuwe challenge aangegaan voor het goede doel. Ze helpen mee met de verkoop van sleutelhangers ten voordele van ‘Boven De Wolken’, een organisatie die Sterrenkindjes fotografeert. Eerder fietsten ze al 600 kilometer naar Amsterdam en terug voor het goede doel.
 2. Kerstboomspotter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”
  Play
  PREMIUM
  Vlezenbeek/Brussel

  Kerstboom­spot­ter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”

  De prachtige kerstboom die dit jaar op de Grote Markt in Brussel staat werd enkele jaren geleden door kweker Pierre Demesmaeker gespot in de tuin van een hotel in de Ardennen. Hij heeft een neus voor mooie bomen en gaat zelfs op verkenning om die bijzondere reuzen op te sporen. “Ik zag meteen dat die reus een prachtexemplaar was”, vertelt hij. “Tijdens zo’n zoektocht ben ik even geen kweker meer, maar een makelaar in kerstbomen.”
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"