Een lid van Regards Vénitiens met Venetiaans kostuum.
Volledig scherm
Een lid van Regards Vénitiens met Venetiaans kostuum. © Mozkito

Tweede editie Venetiaanse parade in domein Groenenberg en Museumtuin

LennikEind juli kon je in Gaasbeek opnieuw genieten van een optocht gemaskerde personages, uitgedost in de prachtigste Venetiaanse kostuums. De stoet vertrok om 14 uur aan het kasteel van Groenenberg en paradeerde naar de Museumtuin van Gaasbeek. Wie een ticketje kon bemachtigen, kon met de personages op de foto in het kader van de Museumtuin.

 1. Dan toch géén draagvlak bij schepencollege over huidige plannen met op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’: De Werkvennootschap past plannen aan
  Dilbeek

  Dan toch géén draagvlak bij schepencol­le­ge over huidige plannen met op- en afritten­com­plex ‘13 Kattebroek’: De Werkven­noot­schap past plannen aan

  Het gemeentebestuur van Dilbeek liet tijdens een besprekingen in de maand juni met De Werkvennootschap weten weinig enthousiast te zijn over de plannen voor een nieuwe Noordelijke Keerlus langs de Ring in Dilbeek. Die zou er komen als oplossing voor een vlotte en verkeersveilige doorstroming aan op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’. Een aantal elementen laten het schepencollege besluiten dat een betere oplossing mogelijk moet zijn. “Alle alternatieven hebben een impact op de verkeersafwikkeling in de wijken”, klinkt het.
 2. Strijlandstraat 5 weken volledig afgesloten door asfalteringswerken
  Gooik

  Strijland­straat 5 weken volledig afgesloten door asfalte­rings­wer­ken

  Op maandag 27 september starten over een periode van 5 weken asfalteringswerken in de Strijlandstraat tussen de Monsebeekstraat en Wolvenstraat. Deze werken brengen een tijdelijke wegomlegging met zich mee via de Ninoofsesteenweg (N28) en de Wolvenstraat/Processiestraat. De Strijlandstraat wordt tijdens de werken tussen Monsebeekstraat en Wolvenstraat volledig afgesloten. De Wolvenstraat wordt tijdelijk éénrichtingsstraat die je enkel in mag rijden via de Strijlandstraat. De Wolvenstraat tussen Processiestraat en Zwartschaapstraat blijft dubbelrichtingsverkeer. Ook de Processiestraat wordt een tijdelijke éénrichtingsstraat die je moet uitrijden via de Strijlandstraat.
 1. Hou eens een wandelvergadering op de eerste loopbaan van Vlaams-Brabant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productiever”
  Play
  Halle

  Hou eens een wandelver­ga­de­ring op de eerste loopbaan van Vlaams-Bra­bant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productie­ver”

  Het personeel van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria kan vanaf nu het hoofd even leegmaken op de loopbaan die is uitgestippeld in de Grote Weide naast het ziekenhuis. Het is de eerste loopbaan van Sport Vlaanderen in Vlaams-Brabant. “We kunnen er wandelen, lopen en zelfs een wandelvergadering is perfect mogelijk”, vertelt kinesitherapeute Anneleen Van Bulck.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.