De uitbaters en koks maken zich nu al klaar voor de heropening volgende donderdag.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitbaters en koks maken zich nu al klaar voor de heropening volgende donderdag. © Mozkito

Sterrenrestaurant Sir Kwinten maakt zich klaar voor de heropening: “Hier evenveel mensen ontvangen lukt gewoonweg niet”

In Lennik bereidt sterrenrestaurant Sir Kwinten zich voor op hun heropening. Door de opgelegde maatregelen kan dat echter niet verlopen zoals iedereen gewoon is, al proberen ze er wel alles uit de kan te halen. De uitbaters hebben er alvast alle vertrouwen in. “We gaan proberen de mensen dezelfde beleving te geven als voordien het geval was”, klinkt het. Hoe ze dat gaan aanpakken? Dat lees je hier. 

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Tramsite Schepdaal opent de deuren voor exclusieve expo
  Dilbeek

  Tramsite Schepdaal opent de deuren voor exclusieve expo

  In het kader van de Week van de Korte Keten organiseert de Tramsite van Schepdaal een expo ‘In de rand gemaakt, in de stad gesmaakt’. Deze expo rond voeding en historisch transporterfgoed toont het vervoer van goederen van platteland naar stad en terug uit een vergeten tijden. Voor de gelegenheid worden de unieke tramstellen uitgerust met attributen voor het vervoer van zoals andere andere groenten, dieren en bier. De expo is deze zondag al te bezoeken alsook woensdag 19 en zondag 23 mei zonder reservatie. De unieke en tijdelijke expo werd opgericht in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, Herita en de gemeente Dilbeek.
 2. Gerrit De Cock kijkt uit naar zijn eerste terrasje: “Ik neem meteen twee pintjes van het vat”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Gerrit De Cock kijkt uit naar zijn eerste terrasje: “Ik neem meteen twee pintjes van het vat”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we met Gerrit De Cock (43) al even naar één van zijn favoriete cafés in Dilbeek: Het Groot Genoegen. “Ik mis vooral de mogelijkheid om te beslissen waar en wanneer ik een terrasje ga doen”, zegt hij.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm