Archiefbeeld van een georganiseerde Levensloop.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een georganiseerde Levensloop. © Levensloop

Samen met Stichting tegen Kanker wordt in Lennik een Levensloop Wandelzoektocht georganiseerd

LennikLennik ondersteunt ook dit jaar het initiatief van gemeenteraadslid Chris De Moyter om een ‘Levensloop Wandelzoektocht’ te organiseren. Het project wordt gelanceerd vanuit Stichting tegen Kanker maar de organisatie ligt volledig in handen van de gemeenten.

 1. N-VA voert campagne voor één grote Pajotse gemeentefusie, maar niet iedereen wil meteen mee: “We moeten kijken naar wat burger nodig heeft, en is een fusie dan wel meteen nodig?”
  Pajottenland

  N-VA voert campagne voor één grote Pajotse gemeentefu­sie, maar niet iedereen wil meteen mee: “We moeten kijken naar wat burger nodig heeft, en is een fusie dan wel meteen nodig?”

  De N-VA-afdelingen van Lennik, Gooik, Galmaarden, Herne en Pepingen voeren actief campagne voor één grote gemeentefusie. “Met behoud van de eigenheid, maar met de voordelen van de schaalvergroting”, klinkt het. Toch lijkt niet iedereen meteen gewonnen voor dat verhaal. “Ze schuiven een bedrag van 500 euro per inwoner naar voor als argument. Maar in de praktijk kan het ook zijn dat al dat geld al meteen opgeslorpt wordt door de praktische uitwerking van de fusie. Wat hebben we daar dan mee gewonnen?”, vraag Pepings burgemeester Eddy Timmermans (Open Vld) zich bijvoorbeeld af.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Vijf herrieschoppers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschreden”
  Opwijk/Lennik

  Vijf herrie­schop­pers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschre­den”

  Vijf mannen uit Opwijk, Dendermonde en Lennik die de voorbije jaren betrokken waren bij verschillende gewelddadige incidenten, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 75 en 100 uur, en gevangenisstraffen van 15 maanden en twee jaar. Het vijftal sloeg onder meer een voormalige vriend van hen meermaals in elkaar, en was betrokken bij verschillende vechtpartijen op een fuif van een jeugdbeweging in Opwijk, in februari 2019.