Archiefbeeld van een georganiseerde Levensloop.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een georganiseerde Levensloop. © Levensloop

Samen met Stichting tegen Kanker wordt in Lennik een Levensloop Wandelzoektocht georganiseerd

LennikLennik ondersteunt ook dit jaar het initiatief van gemeenteraadslid Chris De Moyter om een ‘Levensloop Wandelzoektocht’ te organiseren. Het project wordt gelanceerd vanuit Stichting tegen Kanker maar de organisatie ligt volledig in handen van de gemeenten.

 1. Langst zittende burgemeester van Vlaanderen stopt met gemeentepolitiek: hoe moet het nu verder met Gooik?
  PREMIUM
  Gooik

  Langst zittende burgemees­ter van Vlaanderen stopt met gemeentepo­li­tiek: hoe moet het nu verder met Gooik?

  De langstzittende burgemeester van Vlaanderen stopt ermee. In zijn hele carrière miste hij maar één gemeenteraad, maar nu zal Gooiks burgemeester Michel Doomst na 33 jaar de sjerp te dragen, de fakkel op 1 januari 2022 doorgeven aan eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). Via de Chiro kwam Doomst bij de CVP terecht en zo begon een rijkgevulde carrière in de lokale politiek én in het Vlaams parlement, waar hij zelfs de bijnaam ‘Mister Splitser’ kreeg. Nu krijgt de zelfverklaarde ‘Parel van het Pajottenland’ dus een nieuwe burgemeester: “Een keuze voor de toekomst’, klinkt het.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record
  Dilbeek

  Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record

  In Dilbeek werd een prachtig en hartverwarmend record verbroken. En niet de minste, want het gaat hierbij om iemand die enkele weekends geleden het meeste plantjes ooit verkocht heeft in de gemeente ten voordelen van Kom op tegen Kanker. Tjerdy Kestemont is pas 24 jaar maar strijd al enkele jaren vol moed tegen het beestje. Dankzij de verkoop van liefst 610 azalea’s -goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro- draagt hij nu zijn eigen steentje bij.
 2. Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartementen: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”
  PREMIUM
  Ruisbroek

  Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartemen­ten: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”

  Zeven jaar na de grote renovatie van een flatgebouw in Ruisbroek krijgen de bewoners af te rekenen met vochtproblemen. Diane Mees vraagt al twee jaar een oplossing aan de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting. Intussen staat er schimmel op de muren. “De muren beginnen zelfs te barsten”, zucht Diane. De maatschappij laat weten dat er een grondig onderzoek zal komen.