Het voorgerecht in Sir Kwinten: asperges op z'n Vlaams.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorgerecht in Sir Kwinten: asperges op z'n Vlaams. © Mozkito

Restorecensie: Sir Kwinten: sterrenrestaurant met viergangen afhaalmenu

Ook sterrenrestaurants blijven niet bij de pakken zitten in coronatijden. Je hebt bij Sir Kwinten in Lennik keuze uit een viergangenmenu of je kan zelf à la carte je eten uitkiezen. Van een sterrenrestaurant als Sir Kwinten verwacht je zo al eens dat tikkeltje meer. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”
  Gooik

  Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”

  In café Jona, langs de Winnepenninckxstraat in Leerbeek (Gooik), zijn ze al volledig in de EK-stemming. Zaterdag spelen onze eigenste Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland, en daar zijn uitbaters Marc en Carine meer dan klaar voor. Met een volledig versierd café én zichzelf feestelijk uitgedost te hebben, zullen ze zelfs op hun sluitingsdagen de deuren openen wanneer onze Belgen een match spelen.
 2. Gemeente zet blijvend in op erosiebestrijding: derde houthakseldam in Lennik heeft nut nu al bewezen
  Lennik

  Gemeente zet blijvend in op erosiebe­strij­ding: derde houthaksel­dam in Lennik heeft nut nu al bewezen

  De provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Lennik voerden erosiebestrijdingswerken uit aan het knelpunt ter hoogte van de Opperbusingenstraat. Bij hevige regenval kampt deze straat vaak met water- en modderoverlast, dat is dankzij de gloednieuwe houthakseldam verleden tijd. En die heeft zijn nut al bewezen, want na het onweer van 4 juni - waarbij zo’n 35 liter regen viel in Lennik - hield deze dam alles tegen.