Er waren kansen voor kunst in KunstBROEDERIJ ’t Groot Waterhof, maar dat werd nu van tafel geveegd...
Volledig scherm
Er waren kansen voor kunst in KunstBROEDERIJ ’t Groot Waterhof, maar dat werd nu van tafel geveegd... © KunstBROEDERIJ

Project KunstBROEDERIJ ’t Groot Waterhof is stopgezet: “Plannen hebben nu nog weinig slaagkans”

LennikSaffelberg Investments deelde afgelopen jaar zijn plannen om een middeleeuwse vierkantshoeve in Lennik om te vormen tot een Pajotse plek voor beeldende kunsten: de KunstBROEDERIJ. Intussen heeft het enthousiasme echter plaatsgemaakt voor teleurstelling. Het project is gebotst op een negatieve beslissing over een functiewijziging. “Een hoeve met een groot potentieel op maatschappelijk en ecologisch vlak dreigt te verdwijnen”, klinkt het teleurgesteld.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Werken op nieuwe locatie dierenasiel gaan van start: “We hopen deze zomer eindelijk te kunnen verhuizen, al zal gebouw zelfs nog te klein zijn om alle dieren op te vangen”
  Denderwindeke

  Werken op nieuwe locatie dieren­asiel gaan van start: “We hopen deze zomer eindelijk te kunnen verhuizen, al zal gebouw zelfs nog te klein zijn om alle dieren op te vangen”

  De werken zijn van start gegaan op de toekomstige locatie van het Dierenasiel Ninove. De uitbaters hopen volgende zomer eindelijk te kunnen verhuizen. Ze kijken ernaar uit, want deze winter moeten ze zich nog behelpen met warmtelampen in de hondenkennels in een erg verouderde infrastructuur. Bovendien is het opnieuw zeer druk in het asiel en moeten ze met een wachtlijst werken.
 2. Dronken man knalt op flitswagen van politie… en pleegt vluchtmisdrijf
  Dilbeek

  Dronken man knalt op flitswagen van politie… en pleegt vluchtmis­drijf

  K. was dronken toen op 3 april 2021 door Dilbeek reed. Hij verloor de controle over het stuur en knalde met zijn wagen uitgerekend op een flitsvoertuig van de politiezone Dilbeek. De man nam nadien opnieuw een verkeerde beslissing en vluchtte weg. De politie had geen moeite om de aanrijder terug te vinden want zijn nummerplaat was vast blijven hangen aan de trekhaak van hun eigen wagen. Hij bleek nadien 2,5 promille alcohol in het bloed te hebben. De man zelf, die van Roemeense afkomst is, probeerde in de politierechtbank in Halle in gebrekkig Frans duidelijk te maken dat hij zelf niet wist wat hem die dag overkomen was. Omdat het al snel bleek dat hij amper iets verstond van wat de rechter hem vertelde werd besloten om de zaak uit te stellen naar half februari. De chauffeur beschikt wel nog over een blanco strafregister.