Mariska Van Assche (45) is vrachtwagenchauffeur, maar werkt ook als vrijwilliger bij de brandweerzone Vlaamse Ardennen. Door een coronabesmetting zal ze vermoedelijk minstens een jaar werkonbekwaam zijn.
Volledig scherm
Mariska Van Assche (45) is vrachtwagenchauffeur, maar werkt ook als vrijwilliger bij de brandweerzone Vlaamse Ardennen. Door een coronabesmetting zal ze vermoedelijk minstens een jaar werkonbekwaam zijn. © Tom Vierendeels

Pannenkoekenactie voor vrijwilliger Mariska: “Ze zal een jaar werkonbekwaam zijn na een coronabesmetting, maar op hulp kan ze niet rekenen”

LennikDe brandweer toont opnieuw dat ze een hechte familie vormen. Een veertigjarige vrijwilligster uit Kruishoutem is momenteel nog herstellende nadat ze bijzonder hard getroffen werd door het coronavirus. “Maar er is geen vangnet voor vrijwilligers die tijdens de tweede golf besmet geraakten. Daarom nemen we met de Vriendenkring Brandweer Lennik deel aan een pannenkoekenverkoop ten voordele van Mariska”, zegt Willy Vanderstraeten.

0 reacties

  1. Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”
    Halle
    2

    Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”

    Oppositieraadslid Yves Demanet van burgerbeweging Halle2019 heeft een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Halle. Hij verwijst naar een studie van enkele jaren terug waarbij Waterwegen en Zeekanaal voorstelde om het waterpeil van het kanaal met enkele meters te laten zakken. “Dat zou een extra buffer creëren om overtollig water uit de Zenne te kunnen opvangen om zo Halle tegen wateroverlast te beschermen”, zegt hij. “Gezien de geplande kanaalrenovatie biedt zich een grote opportuniteit aan voor onze stad.”