Ze doen dat in het SGI met een ludieke actie bellen blazen.
Volledig scherm
Ze doen dat in het SGI met een ludieke actie bellen blazen. © Amber Gys

Pajotse gemeenten slaan de handen in elkaar om kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien

LennikIn het kader van gezonde gemeente engageren de gemeenten Galmaarden, Lennik, Gooik, Liedekerke, Affligem, Ternat, Roosdaal en Pepingen zich om te streven naar een maatschappij waarin ieder kind geboren vanaf 2019 rookvrij kan opgroeien. Daarom zetten ze samen hun schouders onder het project generatie rookvrij.

 1. KFC Lennik huldigt gloednieuw synthetisch voetbalveld
  Lennik

  KFC Lennik huldigt gloednieuw synthe­tisch voetbal­veld

  Eind mei startte KFC Lennik met de aanleg van een gloednieuw — en het allereerste — kunstgrasveld voor de club aan de terreinen langs de Processiestraat. De werken liepen enkele weken geleden af, net op tijd voor de start van het voetbalseizoen. Sterker nog: het 41ste jeugdtornooi ‘Jos Bellemans’ kon toen meteen georganiseerd worden. Een historische editie waarbij het kunstgrasveld voor het eerst gebruikt werd door de 78 aanwezige jeugdploegen. Wanneer de gemeente- en OCMW-raad van Lennik het meerjarenplan 2020-2025 goedkeurde, werd hiervoor een investering van 1.000.000 euro voorzien. In datzelfde pakket zit ook de renovatie van de kleedkamers en de kantine, die pas binnen enkele jaren op de planning staan. De officiële huldiging van het plein vond afgelopen weekend plaats met een demonstratiewedstrijd van de jongste spelertjes alsook de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Eendracht Mazenzele Opwijk.
 1. Langst zittende burgemeester van Vlaanderen stopt met gemeentepolitiek: hoe moet het nu verder met Gooik?
  PREMIUM
  Gooik

  Langst zittende burgemees­ter van Vlaanderen stopt met gemeentepo­li­tiek: hoe moet het nu verder met Gooik?

  De langstzittende burgemeester van Vlaanderen stopt ermee. In zijn hele carrière miste hij maar één gemeenteraad, maar nu zal Gooiks burgemeester Michel Doomst na 33 jaar de sjerp te dragen, de fakkel op 1 januari 2022 doorgeven aan eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). Via de Chiro kwam Doomst bij de CVP terecht en zo begon een rijkgevulde carrière in de lokale politiek én in het Vlaams parlement, waar hij zelfs de bijnaam ‘Mister Splitser’ kreeg. Nu krijgt de zelfverklaarde ‘Parel van het Pajottenland’ dus een nieuwe burgemeester: “Een keuze voor de toekomst’, klinkt het.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.