Oxfam Wereldwinkel.
Volledig scherm
Oxfam Wereldwinkel. © Amber Gys

Ontdek de Oxfam Wereldwinkel Lennik tijdens Week van de Fair Trade

LennikTijdens de Week van de Fair Trade (5 tot en met 15 oktober) organiseren de Oxfam Wereldwinkels tal van acties en leggen ze de link tussen klimaat en eerlijke handel.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Colruyt spaart anderhalf uur rekken vullen per dag uit met nieuwe app: “Onze medewerkers zijn alvast heel enthousiast”
  PREMIUM
  Halle

  Colruyt spaart anderhalf uur rekken vullen per dag uit met nieuwe app: “Onze medewer­kers zijn alvast heel enthousi­ast”

  De rekkenvullers in de Colruyt in Halle hoeven niet meer te zoeken waar de oregano staat of op welke plaats de Saint-Emillon Grand Cru thuishoort. Dat doet voortaan een app voor hen. Het levert het personeel in de winkel een tijdswinst op van anderhalf uur per dag. “Dit maakt hun werk efficiënten en plezanter", verzekert regionaal directeur Rudi Dewulf.