De elf konijntjes werden onderzocht en stellen het goed.
Volledig scherm
De elf konijntjes werden onderzocht en stellen het goed. © De Ark van Pollare vzw

Man dumpt elf tamme konijntjes, maar wordt op heterdaad betrapt

Lennik/HerneHet heeft in 2021 niet lang geduurd voor De Ark van Pollare vzw in Lennik hun eerste melding kreeg van gedumpte dieren. Op 1 januari werd een man op heterdaad betrapt terwijl hij elf tamme konijntjes dumpte in Herne. De politie kon de man identificeren, hij mag zich verwachten aan een zware boete.

 1. Britt Rampelberg (Asterix Avo): “De bekerfinale is een uniek moment tijdens ieder volleybalseizoen”
  volleybal

  Britt Rampelberg (Asterix Avo): “De bekerfina­le is een uniek moment tijdens ieder volleybal­sei­zoen”

  Britt Rampelberg uit Lennik is zondag aan haar tweede bekerfinale toe. Vorig jaar stond ze met Asterix Avo nog aan de verliezende kant van het net. “Dit jaar willen we het tegen VC Oudegem beter doen en de beker mee naar huis nemen”, klinkt de libero van Asterix Avo vastbesloten. “Bij Oudegem staan er verschillende speelsters met wie ik in de topsportschool zat en met wie ik samenspeelde in de nationale jeugdselecties.”
 2. Vrijwilligers herstellen plek waar koning Albert I verongelukte in ere. “Schandalig was het: in Frankrijk of Amerika zou je dit niet zien”
  Dilbeek/Marche-les-Dames
  8

  Vrijwilli­gers herstellen plek waar koning Albert I verongeluk­te in ere. “Schandalig was het: in Frankrijk of Amerika zou je dit niet zien”

  Enkele vrijwilligers hebben afgelopen weekend de locatie waar koning Albert 1 in Marche-les-Dames om het leven kwam in ere hersteld. Het statige kruis was overwoekerd door takken en de site was bevuild met een hoop zwerfvuil. “Vroeger kwamen hier bussen met toeristen toe, nu wandel je er zonder het te weten voorbij”, vertelt Dilbekenaar Pascal Mathieu, die de actie coördineerde. “In Amerika of Frankrijk zou er een bezoekerscentrum geplaatst worden.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"