Het abdijbier Libertus wordt gebrouwen door een beslissing van de norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee.
Volledig scherm
Het abdijbier Libertus wordt gebrouwen door een beslissing van de norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee. © Braxatorium Parcensis

Libertus, een uniek norbertijnenbier in het beste café ter wereld

Binnenkort zal ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ een norbertijnenbier uit Heverlee geserveerd worden. Het bier is voorlopig enkel te drinken in brasserie De Abdijmolen aan de Abdij van Park en dus verschijnt vanaf 1 november een exclusief bier op de kaart van het beste café ter wereld in Eizeringen.

0 reacties

 1. Voor het eerst in zeven maanden weer zweten en puffen in Crossfit On The Road: “Extra regeltjes nemen we er met plezier bij”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Voor het eerst in zeven maanden weer zweten en puffen in Crossfit On The Road: “Extra regeltjes nemen we er met plezier bij”

  Niets houdt Carine Sermon en Werner Destrijcker tegen om hun fitnesszaak Crossfit On The Road in Halle te heropenen. Zelfs een ondergelopen trainingszaal niet. De eerste groepsles indoor in zeven maanden tijd is meteen volgeboekt. Ontsmettingsspray is altijd in de buurt en de luchtkwaliteit wordt voortdurend gemeten. “We zullen bewijzen dat iedereen hier veilig kan sporten”, zegt Carine wanneer we de eerste groepsles meepikken.
 2. Opgesplitste duplexen in Halle blijken onvergund: “We blijven achter met onverkoopbare appartementen”
  PREMIUM
  Halle

  Opgesplits­te duplexen in Halle blijken onvergund: “We blijven achter met onverkoop­ba­re appartemen­ten”

  Vier appartementen in Essenbeek blijken eigenlijk illegaal te zijn nadat duidelijk werd dat jaren geleden de akte gewijzigd werd. De huidige eigenaars waren niet op de hoogte en vragen dat de stad de situatie regulariseert. “Want wie gaat nu een illegaal appartement kopen?”, vraagt één van de getroffen eigenaars zich af. Volgens burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is een regularisatie onmogelijk.