Schepen Hendrik Schoukens op de Markt na de voorstellen van de bouwshift (RUP).
Volledig scherm
Schepen Hendrik Schoukens op de Markt na de voorstellen van de bouwshift (RUP). © Amber Gys

Lennik stelt bouwshift op via RUP in centrum: “Einde maken aan onduidelijkheid van gewestplan”

LennikOp de afgelopen gemeenteraad van 16 december heeft het gemeentebestuur van Lennik drie belangrijke beslissingen genomen die het landelijke karakter van de gemeente naar de toekomst toe moeten vrijwaren. Naast de goedkeuring van het RUP ‘Bouw- en woonlagen’ voor de kern van Lennik, besliste men ook de ontwikkelingen in de aangrenzende woonuitbreidingsgebieden te bevriezen. “Een historische dag voor Lennik”, zegt schepen Hendrik Schoukens (Groen).

 1. Kerkplein en centrum Oetingen dit weekend decor van GP Bolle
  Gooik

  Kerkplein en centrum Oetingen dit weekend decor van GP Bolle

  Op zaterdag 6 augustus zal de top van het wielrennen bij de vrouwen haar opwachting maken in de Gooikse deelgemeente Oetingen tijdens de GP Bolle. Onder meer Julie De Wilde (witte trui in Tour De Femmes), Annemarie Worst, Lucinda Brand, Sanne Cant, Thalita De Jong en Belgisch kampioene Kim De Baat tekenen present. Geen Marianne Vos dit jaar, maar dus wel maar liefst vier ex-wereldkampioenen op de affiche van deze GP Bolle.
 2. Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’
  Beert

  Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’

  Het vierdaagse festival keert voor de 56ste keer terug naar het hartje van Beert. Van 26 tot 29 augustus is het feesten, feesten en nog eens feesten! De feesttent zal dit jaar opnieuw opgezet worden op de feestweide en verschillende DJ’s en artiesten zullen alles uit de kast halen om er vier dagen lang een knalfuif van te maken. Naast feesten is er nog heel wat randanimatie voorzien, zoals een mountainbike-cross, een feestrestaurant en meer.