Schepen Hendrik Schoukens op de Markt na de voorstellen van de bouwshift (RUP).
Volledig scherm
Schepen Hendrik Schoukens op de Markt na de voorstellen van de bouwshift (RUP). © Amber Gys

Lennik stelt bouwshift op via RUP in centrum: “Einde maken aan onduidelijkheid van gewestplan”

LennikOp de afgelopen gemeenteraad van 16 december heeft het gemeentebestuur van Lennik drie belangrijke beslissingen genomen die het landelijke karakter van de gemeente naar de toekomst toe moeten vrijwaren. Naast de goedkeuring van het RUP ‘Bouw- en woonlagen’ voor de kern van Lennik, besliste men ook de ontwikkelingen in de aangrenzende woonuitbreidingsgebieden te bevriezen. “Een historische dag voor Lennik”, zegt schepen Hendrik Schoukens (Groen).

 1. Organisatoren Vijverfestival werken zes scenario’s uit om zeker iéts te kunnen organiseren: “Zullen ons aanpassen aan de noden en verplichtingen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Organisato­ren Vijverfes­ti­val werken zes scenario’s uit om zeker iéts te kunnen organise­ren: “Zullen ons aanpassen aan de noden en verplich­tin­gen”

  Een normale festivalzomer zit er hoogstwaarschijnlijk nog niet in, maar er komt wél sowieso een nieuwe editie van het Vijverfestival in Dilbeek, dat laten de organisatoren ons weten. Het team is volop plannen aan het maken voor de komende festivalzomer, maar gemakkelijk is het niet. Momenteel liggen er zo’n zes scenario’s op tafel. Welke ze zullen gebruiken, zal afhangen van de regels van de overheid. Oud-voorzitter Bart De Vos zet samen met de werkgroepen alles alvast even op een rijtje voor ons.
 1. Collega’s nemen op indrukwekkende wijze afscheid van takelaar Stefaan Eeckhoudt (50) uit Sint-Pieters-Leeuw: “Hij zou trots zijn geweest”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw
  1

  Collega’s nemen op indrukwek­ken­de wijze afscheid van takelaar Stefaan Eeckhoudt (50) uit Sint-Pie­ters-Leeuw: “Hij zou trots zijn geweest”

  Een zestigtal takelaars heeft dinsdag afscheid genomen van Stefaan Eeckhoudt (50), zaakvoerder van het bekende autobedrijf Stef Cars. De man kwam vorig weekend om het leven bij een spijtig arbeidsongeval. “Hij leefde voor zijn bedrijf en alles moest op ieder moment tip top in orde zijn”, klinkt het bij familie. “Tot op het maniakale af. Voor zijn werkjongens droeg hij veiligheid hoog in het vaandel. Het is dan ook onbegrijpelijk dat net hem zoiets moet overkomen.”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"