Amber Gys
Volledig scherm
PREMIUM
© Amber Gys

LEKKER LOKAAL. Takeaway bij D’Akte: “Gewoon lekkere en eenvoudige maaltijden”

LennikEetcafé D’akte in Lennik is in niet-coronatijden een gezellige zaak. Dagelijks vinden talrijke wandelaars door het Pajottenland hun tussenstop op het ruime terras. Voor een drankje of hapje zit je hier zeker altijd goed. Ook in deze coronatijden verwennen ze hun klanten met hun ruime kaart met alledaagse gerechten. Lees meer recensies in ons dossier.

 1. Telefoontjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”
  Dilbeek

  Telefoon­tjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”

  Remco Evenepoel liet woensdag in een persconferentie over de Giro 2021 vallen dat de naam van zijn slager overeenkwam met die van de laatste Belgische winnaar van de Giro: Johan De Muynck. Het mopje zorgde volledig onverwacht voor een stroom aan telefoontjes naar de slager in Schepdaal. “Iedereen wil weten wat Remco bij ons bestelt”, grapt Johan. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort misschien een stukje vlees terugvinden in de toonbank met de naam ‘Remco’.
 2. Ella (12) wil Latijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”
  PREMIUM
  Halle

  Ella (12) wil La­tijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”

  Afgelopen week kwam aan het licht dat vijfenvijftig kinderen uit Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode nog geen secundaire school toegewezen kregen na de digitale inschrijvingsprocedure. Onder hen Ella Demol (12) uit Halle, die naar het eerste middelbaar gaat. Ze wil graag Latijn-Wiskunde studeren, maar slechts twee Halse scholen bieden die richting aan. Ella staat op nummer 75 op de wachtlijst, waardoor ze nu voor een moeilijke keuze staat: een andere richting kiezen, of elke dag twee uur op de bus naar een school buiten Halle.
 3. Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”

  De uitbater van het Italiaans restaurant Dolce e Salato in Sint-Pieters-Leeuw zit in zak en as. Slechts een dag voor de heropening van de horeca moest hij vernemen dat hij zijn terras helemaal mocht herinrichten. Enkele van zijn tafels zouden volgens een controle te veel van het openbaar domein innemen, en dat is niet volgens de regels. “Er is nochtans voldoende plaats”, reageert de verbijsterde uitbater Giuseppe Palamara (28).
 1. Tramsite Schepdaal opent de deuren voor exclusieve expo
  Dilbeek

  Tramsite Schepdaal opent de deuren voor exclusieve expo

  In het kader van de Week van de Korte Keten organiseert de Tramsite van Schepdaal een expo ‘In de rand gemaakt, in de stad gesmaakt’. Deze expo rond voeding en historisch transporterfgoed toont het vervoer van goederen van platteland naar stad en terug uit een vergeten tijden. Voor de gelegenheid worden de unieke tramstellen uitgerust met attributen voor het vervoer van zoals andere andere groenten, dieren en bier. De expo is deze zondag al te bezoeken alsook woensdag 19 en zondag 23 mei zonder reservatie. De unieke en tijdelijke expo werd opgericht in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, Herita en de gemeente Dilbeek.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”