Toeristen zijn dagelijks welkom in het museum van het Kasteel van Gaasbeek.
Volledig scherm
Toeristen zijn dagelijks welkom in het museum van het Kasteel van Gaasbeek. © Mozkito

Kasteel zoekt huisbewaarder

GAASBEEKWie er altijd van gedroomd heeft om kasteelheer of -dame te worden, moet aankloppen bij het Kasteel van Gaasbeek. Daar staat een vacature open voor huisbewaarder. De nieuwe conciërge mag gratis in het kasteel wonen, maar moet zich wel aan enkele strikte voorwaarden houden.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Ijzerenkruisstraat tot zomer 2022 volledig afgesloten, sluipwegen krijgen tractorsluizen
  Roosdaal
  2

  Ijzeren­kruis­straat tot zomer 2022 volledig afgesloten, sluipwegen krijgen tractor­slui­zen

  De Ijzerenkruisstraat in Borchtlombeek, de drukke verbindingsweg tussen Liedekerke en Ternat, gaat tot de zomer van volgend jaar volledig dicht. De riolering wordt vernieuwd waarna er onder meer ook nieuwe voet- en fietspaden komen. Om sluipverkeer in de omgeving te vermijden worden er verschillende tractorsluizen geplaatst. Omrijden over lange afstand kan via de E40, Ninoofsesteenweg, Assesteenweg en Pamelsestraat.