Het Kasteel van Gaasbeek wordt zondag het decor voor de vijfde KasteelTrail.
Volledig scherm
Het Kasteel van Gaasbeek wordt zondag het decor voor de vijfde KasteelTrail. © Mozkito

Kasteel van Gaasbeek opnieuw decor voor KasteelTrail

Rond het kasteeldomein van Gaasbeek wordt komende zondag 7 oktober al voor de vijfde keer de KasteelTrail afgewerkt.

 1. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Roosdaal/Brussel

  Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

  Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.
 2. De coronacijfers in Lennik van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Lennik van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lennik, op één dag 9 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 33. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lennik komt dat getal nu op 363 te liggen. Lennik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.