Het Kasteel van Gaasbeek.
Volledig scherm
Het Kasteel van Gaasbeek. © Vlaanderen vanuit de Lucht

Kasteel van Gaasbeek en gemeente Lennik bieden gratis gegidste erfgoedwandeling aan

LennikNu het Kasteel van Gaasbeek gesloten is voor restauratiewerken, staat het kasteeldomein in de schijnwerpers. Het Kasteel van Gaasbeek en de gemeente Lennik vernieuwden recent hun samenwerking en bieden alle Lennikenaren daarom gratis een gegidste erfgoedwandeling aan.

 1. Schepdaal schreeuwt ‘hun’ Remco naar de overwinning in De Rustberg: “Deze prestatie is Merckxiaans”
  Schepdaal

  Schepdaal schreeuwt ‘hun’ Remco naar de overwin­ning in De Rustberg: “Deze prestatie is Merckxi­aans”

  Nagelbijten was het, in supporterscafé De Rustberg zondagochtend. Tientallen supporters schreeuwden hun wielerheld en kannibaal van Schepdaal naar de overwinning. Remco Evenepoel is wereldkampioen! “Mijn vrouw haar warm eten zal voor vanavond zijn”, klinkt het bij een dolenthousiaste supporter. Het wordt een feest dat hoogstwaarschijnlijk nog tot in de vroege uurtjes verdergezet zal worden. Wij waren er deze voormiddag alvast bij vanop de eerste rij.
 2. IJspiste-uitbaters slaan jaartje over door energiecrisis: wat met Halle Schaatst?
  PREMIUM
  Halle

  IJspiste-uitbaters slaan jaartje over door energiecri­sis: wat met Halle Schaatst?

  Heel wat organisatoren van tijdelijke ijspistes beslisten om dit jaar geen schaatsbaan in te richten, nu de energiecrisis de uitbating ervan onbetaalbaar maakt. Hoe kijken ze daar bij Halle Schaatst naar? “We willen het financiële plaatje kennen voor we de piste openen", zegt voorzitter Roland De Somer van Halle Events die aan de vooravond van een cruciaal overleg voor ons alles op een rijtje zet.