Isabel Lowyck start als nieuwe directeur van het Kasteel van Gaasbeek in Lennik. Dat opent op 23 juli opnieuw voor bezoekers.
Volledig scherm
Isabel Lowyck start als nieuwe directeur van het Kasteel van Gaasbeek in Lennik. Dat opent op 23 juli opnieuw voor bezoekers. © Kasteel van Gaasbeek

Isabel Lowyck (49) start als nieuwe directeur van het Kasteel van Gaasbeek: “Het kasteel opnieuw uitbouwen tot een eigentijdse en boeiende plek”

LennikAan de vooravond van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek start Isabel Lowyck (49) als nieuwe directeur. Daarvoor werkte ze voor musea als M Leuven en Museum Kunst & Geschiedenis, maar ook voor verschillende organisaties als Belgian National Orchestra en Guide-ID. Ze wil het tentoonstellingsbeleid van het kasteel verderzetten en thema’s als duurzaamheid en inclusie in de toekomst een belangrijkere rol geven.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Opnieuw leven op iconische Bosberg na sluiting El Faro: Daan (41) en Veerle (44) openen gloednieuwe horecazaak
  PREMIUM

  Opnieuw leven op iconische Bosberg na sluiting El Faro: Daan (41) en Veerle (44) openen gloednieu­we horecazaak

  Nu zondag vindt de Ronde van Vlaanderen plaats. De iconische Bosberg in Galmaarden was jarenlang één van de spannendste beklimmingen tijdens dit jaarlijks wielerhoogtepunt. Café El Faro was zo dan ook de place to be tijdens de Ronde en andere wielerklassiekers, maar in 2020 besloten de uitbaters ermee te stoppen. Twee jaar lang stond het gebouw te koop. Maar dankzij Daan en Veerle wordt er nu nieuw leven in geblazen met hun ‘Woodcafé’.
  Galmaarden