LENNIK: De Schapenstraat is op vele plaatsen dringend aan vernieuwing toe.
Volledig scherm
LENNIK: De Schapenstraat is op vele plaatsen dringend aan vernieuwing toe. © Mozkito

Grootschalige werken Schapenstraat gaan morgen eerste fase in

Op dinsdag 1 oktober starten de herinrichtingswerken aan de Schapenstraat.

 1. Gemeente Lennik vraagt verhoogde aandacht voor sluikstorters en zwerfvuil: “Dankzij mobiele camera konden we al 13 daders identificeren”
  PREMIUM

  Gemeente Lennik vraagt verhoogde aandacht voor sluikstor­ters en zwerfvuil: “Dankzij mobiele camera konden we al 13 daders identifice­ren”

  Tijdens de jaarlijkse Week van de handhaving wordt extra aandacht gevraagd voor sluikstorten en zwerfvuil. De gemeente Lennik laat deze week niet zomaar voorbij gaan en start met een sensibiliseringscampagne voor buurtbewoners. Ook de verschillende mobiele camera’s van de gemeente kunnen bijdragen aan een propere samenleving zonder - of toch een sterk verminderde hoeveelheid - zwerfvuil. Wenemen samen met enkele trekkers van het project een kijkje op één van de hardst getroffen straten in de gemeente.
 2. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.
 3. De coronacijfers in Lennik van zondag 27 september

  De coronacij­fers in Lennik van zondag 27 september

  In Lennik zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 14 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lennik komt dat getal nu op 154 te liggen. Lennik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement