Burgemeester Irina De Knop (midden) samen met (vlnr.) schepen Yves De Muylder (CD&V), Hendrik Schoukens (Groen), Johan Limbourg (Open VLD) en Heidi Elpers (CD&V).
Volledig scherm
Burgemeester Irina De Knop (midden) samen met (vlnr.) schepen Yves De Muylder (CD&V), Hendrik Schoukens (Groen), Johan Limbourg (Open VLD) en Heidi Elpers (CD&V). © Mozkito

Gouverneur verwijt gemeentebestuur foutieve info in meerjarenplan, bestuur spreekt zelf van ‘fake news’

De Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte stuurde een kritische brief naar het gemeentebestuur van Lennik. Volgens hem werd de meerjarenplanning niet correct opgesteld.
Dat maakt N-VA-Lennik²-oppositieleider Kristien Van Vaerenbergh - die de brief kon inkijken - bekend. Burgemeester Irina De Knop (Open-Vld) spreekt van ‘fake news’.

 1. N-VA Pepingen verzet zich tegen plannen toekomstig appartementencomplex in centrum: “Typisch voorbeeld van ruimtelijke verrommeling”
  PREMIUM
  Pepingen

  N-VA Pepingen verzet zich tegen plannen toekomstig appartemen­ten­com­plex in centrum: “Typisch voorbeeld van ruimtelij­ke verromme­ling”

  Een bouwpromotor wil tussen de Steenweg op Elingen en de N28 in Pepingen een complex van 18 appartementen en 2 winkels met ondergrondse parking laten optrekken. De aanleg voor een nieuwe weg hiervoor werd tijdens de afgelopen gemeenteraad nog goedgekeurd. Oppositiepartij N-VA ziet de plannen in de huidige vorm echter helemaal niet zitten. Zij roepen de gemeente op om het plan bij te sturen en voor het centrum een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te stellen. Net zoals enkele andere gemeenten in het Pajottenland hen al hebben voorgegaan.
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment