De vijvers met weide in de achtergrond zijn populair bij bezoekers om te genieten, te ravotten of te picknicken.
Volledig scherm
De vijvers met weide in de achtergrond zijn populair bij bezoekers om te genieten, te ravotten of te picknicken. © Mozkito

Gezin komt onder boom in kasteeldomein van Gaasbeek terecht: mama en twee kindjes gewond

Een gezin uit het Brusselse is gewond geraakt toen het in het domein van het Kasteel van Gaasbeek onder een boom terechtkwam. De moeder en twee kinderen van zes maanden en en zes jaar liepen lichte verwondingen op. De vader en een ander kind bleven ongedeerd. De situatie wordt onderzocht.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Lennik op maandag 19 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Lennik op maandag 19 oktober

    In Lennik zijn er op één dag 14 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lennik op 704 te liggen. Omdat Lennik meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. De coronacijfers in Lennik van woensdag 14 oktober

    De coronacij­fers in Lennik van woensdag 14 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lennik, op één dag 9 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 33. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lennik komt dat getal nu op 363 te liggen. Lennik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.