De gloednieuwe houthakseldam langs de Opperbusingenstraat.
Volledig scherm
De gloednieuwe houthakseldam langs de Opperbusingenstraat. © Amber Gys

Gemeente zet blijvend in op erosiebestrijding: derde houthakseldam in Lennik heeft nut nu al bewezen

LennikDe provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Lennik voerden erosiebestrijdingswerken uit aan het knelpunt ter hoogte van de Opperbusingenstraat. Bij hevige regenval kampt deze straat vaak met water- en modderoverlast, dat is dankzij de gloednieuwe houthakseldam verleden tijd. En die heeft zijn nut al bewezen, want na het onweer van 4 juni - waarbij zo’n 35 liter regen viel in Lennik - hield deze dam alles tegen. 

 1. De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internationale competitie: “Ongelooflijk fier op deze prestatie”
  PREMIUM
  Pepingen

  De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internatio­na­le competitie: “Ongeloof­lijk fier op deze prestatie”

  Sinds 2013 is De Cort Distillery uit Pepingen een vaste waarde in de hele regio. Manu De Cort, zijn vrouw Sofie en hun zoon Arthur staan aan de basis voor het distilleren van authentieke spirits. Sterker nog: afgelopen week vielen ze er zelfs mee in de prijzen. Niet voor één, maar voor liefst vijf variëteiten ontvingen ze een gouden of zilveren medaille op het internationale ‘World Spirits Trophy’. “Met dank aan onze nieuwe Holstein ketels, ons blijvend streven naar perfectie en onze lokale landbouwers”, klinkt het.
 2. Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstromingsgebied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke
  2

  Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstro­mings­ge­bied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten

  Meer dan een kwart van de Vlaams-Brabantse huishoudens woont op een plek met verhoogd risico op overstromingsgevaar. Dat laat gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) weten op basis van verschillende cijferbronnen. Zo’n 6,5 procent van de huishoudens woont in effectief overstromingsgebied terwijl zo’n 20 procent in potentieel overstromingsgebied woont. We zoomen in op de Dender en de omgeving van de Bellebeek, die problemen kunnen veroorzaken in Roosdaal, Liedekerke, Ternat, Affligem en Gooik.