De Schapenstraat in Lennik.
Volledig scherm
De Schapenstraat in Lennik. © Amber Gys

Gemeente past parkeerreglement aan met nieuwe blauwe zones en bewonersparkeerplaatsen

LennikDe gemeenteraad van Lennik keurde heel wat punten in het kader van mobiliteit in de gemeente goed. Zo worden er aanpassingen gedaan op vlak van blauwe zones en bewonersparkeerplaatsen.

 1. Immens populair hyacintenfestival in Hallerbos gaat binnenkort van start: “Laat de auto zo veel mogelijk thuis”

  Immens populair hyacinten­fes­ti­val in Hallerbos gaat binnenkort van start: “Laat de auto zo veel mogelijk thuis”

  Dit voorjaar - vanaf de tweede helft van april - kleurt het Hallerbos opnieuw donkerpaars, want dan zorgen de wilde hyacinten voor een prachtig spektakel. De organisatie van het Hyacintenfestival verwacht ook dit jaar opnieuw tienduizenden bezoekers die zullen afzakken vanuit de hele wereld. “Combineer je daguitstap naar het Hallerbos met een bezoekje aan onze historische binnenstad.”
  Halle
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. LEVENSVERHAAL. Afscheid van Ronny én Dranken Wyns: “Misschien heeft hij het zo gewild, dat we maar één keer pijn moeten hebben”
  PREMIUM
  1

  LEVENSVER­HAAL. Afscheid van Ronny én Dranken Wyns: “Misschien heeft hij het zo gewild, dat we maar één keer pijn moeten hebben”

  De spierziekte ALS heeft een jammerlijk einde gebracht aan het mooie leven van Ronny Wyns (55) én aan Wyns Drinks Service, het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf waarvan hij zaakvoerder was. “Mijn broer was een levensgenieter, een bourgondiër pur sang”, zegt zus Tanja (50). “Nog meer dan dat was hij een harde werker. Maar om het met zijn laatste worden te zeggen: zijn vat was af.” Nadat hij afscheid had genomen van vrienden en familie, koos hij voor euthanasie. Een portret.
  Ternat
 2. Live-verslaggeving Carnaval Halle door Gruute Met TV en Radio Victoria populairder dan ooit: “Heel wat kijkers uit het buitenland”

  Li­ve-verslagge­ving Carnaval Halle door Gruute Met TV en Radio Victoria populair­der dan ooit: “Heel wat kijkers uit het buitenland”

  Het live-verslag van Carnaval Halle door het Gruute Met TV-team en radio Victoria wordt elk jaar steeds populairder. In totaal werden de live-uitzendingen dit jaar gedurende drie dagen maar liefst 120.000 keer bekeken door meer dan 20.000 verschillende kijkers. “Dit is een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en de bekendheid van het Halse Carnaval.”
  Halle