Niet De Markt, wel de Dekenijtuin zal dit jaar omgetoverd worden tot een voetbaldorp.
Volledig scherm
Niet De Markt, wel de Dekenijtuin zal dit jaar omgetoverd worden tot een voetbaldorp. © Mozkito

EK-matchen Rode Duivels op groot scherm te volgen in Dekenijtuin: “Het voetbalseizoen kan voor 400 mensen alvast niet meer stuk”

LennikGoed nieuws voor de voetbalfans want het is bijna zover: het EK voetbal komt eraan. Ook in Lennik maakt men zich klaar voor een fantastisch EK, hoewel er deze zomer door de coronamaatregelen geen groot scherm op de Markt zal zijn. Dit jaar zijn de voetbalfanaten welkom om de wedstrijden te volgen en gezellig iets te drinken aan tafeltjes in de Dekenijtuin. De opstelling blijft de hele zomer staan, want de gemeente heeft ook heel wat extra zomeractiviteiten in petto. 

  1. Oldtimers verrassen rusthuisbewoners in Dilbeek, Roosdaal en Pepingen
    Play
    Roosdaal/Dilbeek/Pepingen

    Oldtimers verrassen rusthuisbe­wo­ners in Dilbeek, Roosdaal en Pepingen

    De bewoners van drie rusthuizen in de streek werden het voorbije weekend getrakteerd op een oldtimerparade. Twee jaar geleden werden er nog vijfenveertig oude wagens geparkeerd aan woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal en lokte de happening zevenhonderd bezoekers. Woon- en leefbegeleider Arjen Geerts moest dit keer wat creatiever uit de hoek komen om het tweede oldtimertreffen in coronatijden te organiseren. Met de hulp van de collega’s in het woonzorgcentrum en de mensen van woonzorgcentrum Maria Assumpta in Dilbeek, woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen en jeugdhuis Splinter in Strijtem werd een leuk alternatief uitgewerkt. “We vonden veertig vrijwilligers die zaterdag in twintig oldtimers langs de drie woonzorgcentra en het jeugdhuis reden”, vertelt Arjen. “Het moest in de eerste plaats een verrassing blijven. De bewoners waren dus ook niet op de hoogte maar konden de doortocht wel volgen op de eerste rij.”