De stapbanden werden tijdens de klassenraden voor het eerst getest.
Volledig scherm
De stapbanden werden tijdens de klassenraden voor het eerst getest. © Foto Mozkito

Eindje wandelen tijdens de les

LENNIKIn het Sint-Godelieve-Instituut kan er voortaan les gevolgd én gegeven worden op een stapband. De directie hoopt zo op beter prestaties van leerkrachten en leerlingen. Fitnesszaak Fit Nation stapt mee in het verhaal en schenkt tien gratis stapbanden.

 1. Landelijke Gilden Pajottenland vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbevolkte rand rond Brussel”
  Pajottenland

  Landelijke Gilden Pajotten­land vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbe­volk­te rand rond Brussel”

  Afgelopen zaterdag hebben de Landelijke Gilden uit Herne, Sint-Pieters-Kapelle, Elingen, Oudenaken/Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek 20 panelen ‘Busje komt…’ geplaatst. De lokale gildes vragen zo aandacht voor een beter busvervoer op het platteland. De vervoerregio Vlaamse Rand werkte samen met De Lijn een nieuw openbaar vervoerplan uit, maar hiermee dreigen vanaf 2022 grote delen van de regio zonder openbaar vervoer te vallen. Eerder kwamen ook al verschillende schepenen in opstand tegen het nieuw plan van De Lijn.
 1. Michael Peetermans krijgt vaste plaats in kunstgalerij MixArt: “Op deze manier kunnen wij elkaar ondersteunen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Herne

  Michael Peetermans krijgt vaste plaats in kunstgale­rij MixArt: “Op deze manier kunnen wij elkaar ondersteu­nen”

  Michael Peetermans (33), een kunstenaar uit Herne, heeft een vaste plaats gekregen voor zijn werken in galerie MixArt in Dilbeek van galeriehouder Hugo Tanghe (57). MixArt houdt tot 21 maart een expo ‘WinterXpo 21' waar al zijn werken en die van tal andere kunstenaars te bezichtigen zijn. Michael werkte het afgelopen jaar een reeks unieke, nieuwe kunstwerken uit die het leven van René Magritte beschrijven op rookpijpen. “Dankzij mijn vaste stek hier kunnen geïnteresseerden zowel hier als in mijn atelier terecht”, vertelt hij ons.
 2. Collega’s nemen op indrukwekkende wijze afscheid van takelaar Stefaan Eeckhoudt (50) uit Sint-Pieters-Leeuw: “Hij zou trots zijn geweest”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Collega’s nemen op indrukwek­ken­de wijze afscheid van takelaar Stefaan Eeckhoudt (50) uit Sint-Pie­ters-Leeuw: “Hij zou trots zijn geweest”

  Een zestigtal takelaars heeft dinsdag afscheid genomen van Stefaan Eeckhoudt (50), zaakvoerder van het bekende autobedrijf Stef Cars. De man kwam vorig weekend om het leven bij een spijtig arbeidsongeval. “Hij leefde voor zijn bedrijf en alles moest op ieder moment tip top in orde zijn”, klinkt het bij familie. “Tot op het maniakale af. Voor zijn werkjongens droeg hij veiligheid hoog in het vaandel. Het is dan ook onbegrijpelijk dat net hem zoiets moet overkomen.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken