Baronneke werd dit jaar verkozen tot dierenburgemeester van Vlaams-Brabant.
Volledig scherm
Baronneke werd dit jaar verkozen tot dierenburgemeester van Vlaams-Brabant. © De Ark van Pollare

Baronneke, de dierenburgemeester van Vlaams-Brabant 2020, is overleden

LennikGeitenbok Baronneke uit de Ark van Pollare is overleden. Hij werd in mei van dit jaar nog verkozen tot dierenburgemeester van de provincie Vlaams-Brabant door een actie van Sprotjesfonds vzw. Hij nam het toen op tegen heel wat andere dieren, maar die konden hem niet van de troon stoten. 

 1. Landelijke Gilden Pajottenland vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbevolkte rand rond Brussel”
  Pajottenland

  Landelijke Gilden Pajotten­land vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbe­volk­te rand rond Brussel”

  Afgelopen zaterdag hebben de Landelijke Gilden uit Herne, Sint-Pieters-Kapelle, Elingen, Oudenaken/Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek 20 panelen ‘Busje komt…’ geplaatst. De lokale gildes vragen zo aandacht voor een beter busvervoer op het platteland. De vervoerregio Vlaamse Rand werkte samen met De Lijn een nieuw openbaar vervoerplan uit, maar hiermee dreigen vanaf 2022 grote delen van de regio zonder openbaar vervoer te vallen. Eerder kwamen ook al verschillende schepenen in opstand tegen het nieuw plan van De Lijn.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken