De nieuwe site wil opvang bieden aan jongvolwassenen met een hogere zorgvraag die de overstap maken naar het volwassen zijn.
Volledig scherm
De nieuwe site wil opvang bieden aan jongvolwassenen met een hogere zorgvraag die de overstap maken naar het volwassen zijn. © Amber Gys

35 bewoners met hogere zorgnood verhuizen binnenkort naar splinternieuwe ‘Huis De Schakel’: “Ik kijk ernaar uit om er in het zonnetje te zitten en samen te breien”

LennikOp de site van Zonnelied in het hartje van Eizeringen werd begin 2019 de bouw gestart van een gloednieuwe zorgcampus. Nu die werken zo goed als afgerond zijn, kunnen 35 bewoners er eind deze maand intrekken. “Het liefst van al wil ik er in het zonnetje zitten, genieten, en een babbeltje doen met iedereen die voorbij komt”, vertelt Lieve, een van de 35 gelukkigen. 

 1. Bestuurders worden op nog meer plaatsen op hun snelheid gewezen: “Als bestuurders zich niet aanpassen is flitsen op termijn ook mogelijk”
  Roosdaal

  Bestuur­ders worden op nog meer plaatsen op hun snelheid gewezen: “Als bestuur­ders zich niet aanpassen is flitsen op termijn ook mogelijk”

  Het gemeentebestuur van Roosdaal heeft zestien extra snelheidsinformatieborden aangekocht. Goed voor een bedrag van zo’n 50.000 euro dat wel voor ongeveer een derde gesubsidieerd werd. De borden komen voornamelijk op locaties waar de snelheid beperkt is tot dertig kilometer per uur zoals in schoolomgevingen. “We willen bestuurders bewuster maken van hun snelheid zodat ze die ook laten dalen waar het moet. Als dat niet gebeurt, zijn snelheidscontroles op die locaties niet uitgesloten”, klinkt het.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op