Zonnestraal vzw langs de Kroonstraat in Lennik.
Volledig scherm
Zonnestraal vzw langs de Kroonstraat in Lennik. © Mozkito

34 besmettingen en 4 doden in Zonnestraal vzw: instelling voor mensen met beperking in lockdown

LennikZonnestraal vzw, langs de Kroonstraat in Lennik, is de afgelopen weken zwaar getroffen door het coronavirus. De organisatie, die dienstverlening uitvoert voor personen met een beperking, kreeg te maken met een totaal van 34 besmette personen en vier overlijdens. “We zitten voor twee weken in een lockdown”, klinkt het bij afdelingshoofd Katia Niemegeers.

 1. Sint-Godelieve-Instituut schakelt stapsgewijs over op afstandsonderwijs: ook alle activiteiten van vrijetijdsverenigingen verboden tot 19 november in Lennik
  Lennik

  Sint-Godelieve-Instituut schakelt stapsge­wijs over op afstandson­der­wijs: ook alle activitei­ten van vrijetijds­ver­e­ni­gin­gen verboden tot 19 november in Lennik

  De gemeente Lennik kondigde afgelopen maandag aan om alle reguliere activiteiten van vrijetijdsverenigingen tijdelijk te verbieden om het coronavirus geen extra kans op verspreiding te geven. De nieuwe, extra maatregelen gelden al zeker tot 19 november. “Ook de grootste school in de gemeente, het SGI, schakelt vanaf dinsdag over op afstandsonderwijs”, klinkt het bij Irina De Knop, burgemeester van Lennik (Open VLD).
 2. De acht favoriete plekjes van voormalig Belgisch kampioen wielrennen Jürgen Roelandts (35): “Prachtige herinneringen wanneer we op de bevroren vijver liepen met de klas”
  PREMIUM
  Dilbeek

  De acht favoriete plekjes van voormalig Belgisch kampioen wielrennen Jürgen Roelandts (35): “Prachtige herinnerin­gen wanneer we op de bevroren vijver liepen met de klas”

  Jürgen Roelandts heeft er ongetwijfeld een moeilijk jaar opzitten. Afgelopen maand kondigde hij nog aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière als wielerprof. De renner van Movistar revalideert op dit moment nog steeds van een schouderblessure, waardoor een laatste koers in zijn carrière zelfs uit den boze is. Wielrennen maakte 24 jaar lang deel uit van zijn leven, maar voor iemand als Jürgen Roelandts blijft de liefde voor koersen altijd bestaan. Maar waar kunnen we Jürgen spotten als hij in zijn geboortedorp Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) is? Wij ontdekten zijn acht favoriete plekjes in Dilbeek.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit