Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve op de Heirweg in Lendelede.
Volledig scherm
Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve op de Heirweg in Lendelede. © Hans Verbeke

Tien verdachten zitten nog altijd in cel voor “grootste drugslabo dat ooit in België werd opgerold”

Lendelede/Oudenburg/OostendeBijna een jaar nadat in Lendelede “het grootste drugslabo ooit in België werd opgerold”, zitten nog altijd tien verdachten in voorhechtenis. De Brugse raadkamer verlengde hun aanhouding vrijdagmorgen met twee maanden.

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. “Grootste drugslabo dat ooit in België werd opgerold”: volgens gerecht konden in oude varkensstal in Lendelede 2 ton drugs geproduceerd worden
  PREMIUM

  “Grootste drugslabo dat ooit in België werd opgerold”: volgens gerecht konden in oude varkens­stal in Lendelede 2 ton drugs geprodu­ceerd worden

  Het drugslabo dat dinsdag werd ontdekt in Lendelede, is wellicht het grootste dat ooit in België is opgerold. Speurders vermoeden dat in de oude varkensstal liefst 2 ton aan drugs konden geproduceerd worden. De naam van de vermoedelijke spilfiguur Charles K. (51) uit Oostende dook eerder al op in een onderzoek naar internationale drugssmokkel, maar zelf zegt de man weinig tot niets te maken te hebben met het drugslab. Samen met zeven anderen blijft hij wel een maand langer in de cel.