Jorim en Bieke in 't Brouwkotje in Lendelede.
Volledig scherm
Jorim en Bieke in 't Brouwkotje in Lendelede. © VDI

Met ’t Brouwkotje heeft Lendelede opnieuw een bierproducent

Van op straat kan je het niet zien, maar achter de gevel van een huis in de Kortrijksestraat bevindt zich een klein paradijs voor bierliefhebbers. Jorim Allegaert (27) heeft er met ’t Brouwkotje zijn eigen hobbybrouwerij, maar sinds kort ook een bedrijfje dat het bier commercialiseert. Samen met zijn vriendin Bieke Debyser (27) pakt hij het dus wat professioneler aan. Met Hill17 heeft hij al een eigen topbier en hij werkt volop aan nieuw gerstenat dat volgend jaar gelanceerd wordt.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Na 103 jaar en drie generaties stopt familie Deboosere met bakkerij: “Toen ik begon, kostte een brood nog 7,5 frank”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Na 103 jaar en drie generaties stopt familie Deboosere met bakkerij: “Toen ik begon, kostte een brood nog 7,5 frank”

  Filip Deboosere (64) bakt op donderdag 30 juni zijn laatste broden, waarmee een einde komt aan een traditie van honderd jaar. Hij en zijn vrouw Carine (64) zijn al de derde generatie binnen de familie die een bakkerij uitbaat, na overgrootvader Achiel en vader André. Nu vinden ze de tijd rijp om van een welverdiend pensioen te genieten en dus sluit de bakkerij.