De beklaagde reed 134 kilometer per uur op de Rijksweg in Lendelede, waar de maximumsnelheid is vastgelegd op 70.
Volledig scherm
De beklaagde reed 134 kilometer per uur op de Rijksweg in Lendelede, waar de maximumsnelheid is vastgelegd op 70. © Hans Verbeke

Maand rijverbod is professioneel een dik probleem voor snelheidsduivel: “Hij kan niet op afstand werken”

LendeledeEen technicus die veel de baan op moet, heeft een probleem. Omdat hij opnieuw veel te snel reed, moet hij een rijverbod van één maand effectief uitzweten. Bovendien krijgt hij ook niet zomaar z’n rijbewijs terug.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Zomerspeelplaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème
  Roeselare

  Zomerspeel­plaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème

  De zomervakantie wordt vrijdag afgetrapt en voor Groen-raadslid Bert Wouters was dit reden genoeg om tijdens de gemeenteraad te informeren naar wat de plannen van de stad zijn met de speelpleinwerking in combinatie met mogelijke tropische temperaturen. “Ouders die hun kind volledig roodverbrand of met een zonneslag terugkrijgen, zullen waarschijnlijk niet happy zijn. Heeft de stad een plan klaar om in te grijpen indien nodig? Hebben de verschillende speelpleinwerkingen voldoende schaduwruimte ter beschikking? Andere maatregelen?”, vraagt Wouters zich af. Jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V) laat weten dat er altijd zonnecrème aanwezig is op de speelpleinwerkingen en tijdens de zomerkampen. “De kinderen worden ook voldoende ingesmeerd. We voorzien daarnaast ook op een speelse manier impulsen om ervoor te zorgen dat de kinderen voldoende drinken en dus voldoende vocht binnen hebben. Verder verdelen we zonnepetjes, organiseren we extra momenten in de schaduw of worden extra speelzones in de schaduw voorzien. Nieuw dit jaar is de ‘smotspot’, een paal met gratis zonnecrème aan de zomerspeelplaats op het Stationsplein. Ook aan de skatecontainer is er gratis zonnecrème, net zoals in de preventiebox ‘Hou je maten in de gaten’ en tijdens sportactiviteiten.”