Directeur Marie Maertens in basisschool De Talententuin.
Volledig scherm
Directeur Marie Maertens in basisschool De Talententuin. © VDI

Kleine corona-opstoot in Prizma-basisschool De Talententuin

LendeledeIn Prizma-basisschool De Talententuin zijn enkele coronabesmettingen vastgesteld in de derde graad. Daardoor werden de bosklassen van de betrokken klas geannuleerd.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearresteerd na dolle achtervolging
  Roeselare / Kortrijk / Moeskroen

  “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearres­teerd na dolle achtervol­ging

  Na een spectaculaire achtervolging van een 30-tal kilometer heeft de politie zaterdagochtend vier van vijf Franse inbrekers kunnen klissen. De daders werden betrapt bij een inbraak in Roeselare. Tijdens een dollemansrit via de E403, die Kortrijk passeerde, werden snelheden tot 200 kilometer per uur gehaald. Pas in Moeskroen kwam de auto tot stilstand, maar nog gaven niet alle inbrekers zich gewonnen.
 1. Drie Belgen gewond in Slovenië bij ongeval met luchtballon van West-Vlaams bedrijf: “Geert (55) heeft nochtans veel ervaring”
  PREMIUM
  Rollegem-Kapelle

  Drie Belgen gewond in Slovenië bij ongeval met luchtbal­lon van West-Vlaams bedrijf: “Geert (55) heeft nochtans veel ervaring”

  Vier inzittenden van een luchtballon, onder wie drie Belgen, zijn zaterdag gewond geraakt bij een ongeval nabij Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Een van hen is de ervaren luchtballonvaarder Geert Lips (55). “Hoe het precies kon gebeuren, is ook voor ons nog erg onduidelijk”, zegt Arne Lips, zoon van Geert en zaakvoerder van het West-Vlaams bedrijf Ballonteams Lips.
 2. Coronabesmettingen naar ongeziene recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen, Kortrijk nu slechtste leerling van de klas
  Zuid-West-Vlaanderen/Kortrijk

  Coronabe­smet­tin­gen naar ongeziene recordhoog­tes in Zuid-West-Vlaanderen, Kortrijk nu slechtste leerling van de klas

  Er waren tijdens de week van woensdag 29 december tot en met dinsdag 4 januari 1.887 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Goed een week later, van donderdag 6 tot en met woensdag 12 januari zijn er dat al 4.674. Dat is een stijging met 2.787 (+148 procent). De dagcijfers van 1.108 en 1.150 vastgestelde besmettingen op dinsdag 11 januari en woensdag 12 januari zijn bovendien records in onze regio, sinds de start van de coronacrisis bijna twee jaar geleden.