Jeannine laat haar ijskar na aan Jo Vansteenkiste uit Lendelede. "Het is fijn dat ik die kar kan overnemen van een icoon als Jeannine", zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannine laat haar ijskar na aan Jo Vansteenkiste uit Lendelede. "Het is fijn dat ik die kar kan overnemen van een icoon als Jeannine", zegt hij. © VDI

Jeannine (75) stopt na 50 jaar met haar ijsjesronde: “Vier ijskarren versleten, maar riedeltje bleef halve eeuw hetzelfde”

Lendelede / WielsbekeEen halve eeuw lang leverde Jeannine Haerynck (75) ‘zoete zondes’ in Izegem en omstreken, maar aan dat mooie verhaal komt nu een einde. “Of ik het ijs beu ben? Maar nee, eentje met vanille gaat er nog steeds vlot in. Ik wil het alleen wat kalmer aan doen”, vertelt de vrouw uit Wielsbeke. Haar ijskar wordt overgenomen door Jo Vansteenkiste uit Lendelede van Jocys IJs.

 1. Man rijdt 260 km/u naar brand bij vriend en komt uit op… vals alarm
  Izegem

  Man rijdt 260 km/u naar brand bij vriend en komt uit op… vals alarm

  De brandweer rukte zondagavond iets voor 19 uur uit naar de Bellevuestraat in Izegem. Daar was brand gemeld in een vrij recent appartementsgebouw. Bij aankomst bleek echter van brand geen sprake. Op de bovenste verdieping was een rookmelder geactiveerd door condens die vrijkwam van een droogkast. De bewoners waren niet thuis. “Ze verbleven bij mij in Heestert”, zegt een man die de tussenkomst van de brandweer volgde. “Een buur belde ons op en we zijn in de wagen gesprongen en zo snel mogelijk naar hier gekomen. Toen we onderweg nog een telefoontje kregen dat er rook ontsnapte, heb ik het gaspedaal nog wat dieper ingeduwd, tot 260 kilometer per uur op de snelweg. Ik weet: dat mag niet maar wat doet een mens in zo’n geval?” De man maakte bij de toegesnelde politie melding van zijn te snelle verplaatsing. “Ik hoop maar dat er geen boete volgt want het kan volgens mij niet anders dan dat ik onderweg ben geflitst”, besluit de man.
 2. Stedelijke Ateliers worden heringericht: overzichtelijker, efficiënter en meer comfort voor personeel
  Roeselare

  Stedelijke Ateliers worden heringe­richt: overzichte­lij­ker, efficiën­ter en meer comfort voor personeel

  De site van de Stedelijke Ateliers tussen de Hoogleedsesteenweg en de Zwarte Leeuwstraat ondergaat de komende jaren een totale transformatie. Om de circulatie en de leesbaarheid van de site te verbeteren en het comfort van de medewerkers er te verhogen staan een aantal werkzaamheden op stapel. Zo komt er onder meer een nieuw onthaal, een centraal containerpark, nieuwe kleedruimtes en een refter. Ook het archiefdepot krijgt er z’n stek.
 3. ‘Met honderden samengetroept om koers te volgen’: Kuurne hekelt volkstoeloop in Kortrijk, gouverneur vraagt evaluatie
  Kortrijk/Kuurne

  ‘Met honderden samenge­troept om koers te volgen’: Kuurne hekelt volkstoe­loop in Kortrijk, gouverneur vraagt evaluatie

  Publiek was zondag niet welkom langs het parcours van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Enkele honderden mensen hielden zich daar niet aan, in het centrum van Kortrijk. Tot frustratie van de buren in Kuurne, waar ze wel massaal in hun kot bleven. “Je kan geen hele centrumstad afsluiten voor een koers”, reageert Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe. Gouverneur Carl Decaluwé ziet het anders en vindt dat stad en politie te weinig deden. Er volgt een evaluatie.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king