Alec Segaert werd zondag aan café De Kluisberg op de schouders gedragen door vriendengroep De Suzy's.
Volledig scherm
Alec Segaert werd zondag aan café De Kluisberg op de schouders gedragen door vriendengroep De Suzy's. © Henk Deleu

“Hij zet ons wielerhart in vuur en vlam”: Lendelede viert kampioen Alec Segaert (18)

LendeledeEuropees kampioen tijdrijden bij de juniores Alec Segaert (18) is zondagavond gevierd in Lendelede. Een huldiging in sporthal Steuren Ambacht lokte 450 uitgelaten supporters. “We zijn met verstomming geslagen door zijn prestaties”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). Er was ook een stevig feestje in café De Kluisberg, thuishaven van zijn fanclub.

 1. Rhizo houdt scholen open, met minimum aan afstandsonderwijs: “Beste oplossing voor onze jongeren”
  Kortrijk

  Rhizo houdt scholen open, met minimum aan afstandson­der­wijs: “Beste oplossing voor onze jongeren”

  Rhizo, de secundaire scholengroep telt 4.000 leerlingen en 900 leerkrachten, houdt momenteel alle vestigingen open. “We kunnen het nog steeds veilig organiseren. Het is een hele uitdaging omdat er hybride lesgegeven wordt en personeel soms ook uitvalt, maar we vinden het nog steeds de beste oplossing voor onze jongeren”, zegt algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.
 2. Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatregelen: “Gezelligheid en positivisme primeren”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatrege­len: “Gezellig­heid en positivis­me primeren”

  Winter in Kortrijk blijft overeind. De kerstmarkt in het Begijnhofpark en de ijspiste op het Schouwburgplein zijn CST-events met mondmaskerplicht, bij de kerstfoor op de Grote Markt volstaat de mondmaskerplicht. “We gaan er vol voor”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Ook gouverneur Decaluwé lijkt geen bezwaren te hebben.
 3. Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaanders tonen hoe in te grijpen”
  Kortrijk

  Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaan­ders tonen hoe in te grijpen”

  Het is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Het moment voor de politieke partij Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-Kant om ook in West-Vlaanderen actie te voeren. Dat gebeurde donderdagochtend op het Stationsplein in Kortrijk. Parlementairen Maxim Veys en Vicky Reynaert deelden er buttons en flyers met het internationaal handgebaar tegen geweld uit.