Alec Segaert werd zondag aan café De Kluisberg op de schouders gedragen door vriendengroep De Suzy's.
Volledig scherm
Alec Segaert werd zondag aan café De Kluisberg op de schouders gedragen door vriendengroep De Suzy's. © Henk Deleu

“Hij zet ons wielerhart in vuur en vlam”: Lendelede viert kampioen Alec Segaert (18)

LendeledeEuropees kampioen tijdrijden bij de juniores Alec Segaert (18) is zondagavond gevierd in Lendelede. Een huldiging in sporthal Steuren Ambacht lokte 450 uitgelaten supporters. “We zijn met verstomming geslagen door zijn prestaties”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). Er was ook een stevig feestje in café De Kluisberg, thuishaven van zijn fanclub.

  1. LEGO kiest Fiene (19) met prothese als ambassadeur van nieuwe figuurtjes die diversiteit promoten: “Taboe doorbreken via speelgoed”
    PREMIUM
    Ingelmunster/Izegem

    LEGO kiest Fiene (19) met prothese als ambassa­deur van nieuwe figuurtjes die diversi­teit promoten: “Taboe doorbreken via speelgoed”

    “Het is belangrijk dat ouders hun kinderen leren dat anders zijn normaal en aanvaardbaar is. En speelgoed kan daarbij helpen.” Fiene Verstraete (19), die door een chronische zenuwaandoening haar been liet amputeren, werd daarom maar wat graag ambassadeur van een nieuwe LEGO-reeks. LEGO brengt namelijk nieuwe figuurtjes uit de Friends-reeks op de markt die diversiteit promoten. Zo zitten er poppetjes bij met een andere huidskleur, in een rolstoel of met een geamputeerde arm.