Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve langs de Heirweg in Lendelede.
Volledig scherm
PREMIUM
Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve langs de Heirweg in Lendelede. © Hans Verbeke

“Grootste drugslabo dat ooit in België werd opgerold”: volgens gerecht konden in oude varkensstal in Lendelede 2 ton drugs geproduceerd worden

Het drugslabo dat dinsdag werd ontdekt in Lendelede, is wellicht het grootste dat ooit in België is opgerold. Speurders vermoeden dat in de oude varkensstal liefst 2 ton aan drugs konden geproduceerd worden. De naam van de vermoedelijke spilfiguur Charles K. (51) uit Oostende dook eerder al op in een onderzoek naar internationale drugssmokkel, maar zelf zegt de man weinig tot niets te maken te hebben met het drugslab. Samen met zeven anderen blijft hij wel een maand langer in de cel.

  1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

    “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.