Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve langs de Heirweg in Lendelede.
Volledig scherm
PREMIUM
Het synthetisch drugslab was ondergebracht in een oude varkensstal op een hoeve langs de Heirweg in Lendelede. © Hans Verbeke

“Grootste drugslabo dat ooit in België werd opgerold”: volgens gerecht konden in oude varkensstal in Lendelede 2 ton drugs geproduceerd worden

Het drugslabo dat dinsdag werd ontdekt in Lendelede, is wellicht het grootste dat ooit in België is opgerold. Speurders vermoeden dat in de oude varkensstal liefst 2 ton aan drugs konden geproduceerd worden. De naam van de vermoedelijke spilfiguur Charles K. (51) uit Oostende dook eerder al op in een onderzoek naar internationale drugssmokkel, maar zelf zegt de man weinig tot niets te maken te hebben met het drugslab. Samen met zeven anderen blijft hij wel een maand langer in de cel.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Zomerspeelplaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème
  Roeselare

  Zomerspeel­plaats krijgt smotspot met gratis zonnecrème

  De zomervakantie wordt vrijdag afgetrapt en voor Groen-raadslid Bert Wouters was dit reden genoeg om tijdens de gemeenteraad te informeren naar wat de plannen van de stad zijn met de speelpleinwerking in combinatie met mogelijke tropische temperaturen. “Ouders die hun kind volledig roodverbrand of met een zonneslag terugkrijgen, zullen waarschijnlijk niet happy zijn. Heeft de stad een plan klaar om in te grijpen indien nodig? Hebben de verschillende speelpleinwerkingen voldoende schaduwruimte ter beschikking? Andere maatregelen?”, vraagt Wouters zich af. Jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V) laat weten dat er altijd zonnecrème aanwezig is op de speelpleinwerkingen en tijdens de zomerkampen. “De kinderen worden ook voldoende ingesmeerd. We voorzien daarnaast ook op een speelse manier impulsen om ervoor te zorgen dat de kinderen voldoende drinken en dus voldoende vocht binnen hebben. Verder verdelen we zonnepetjes, organiseren we extra momenten in de schaduw of worden extra speelzones in de schaduw voorzien. Nieuw dit jaar is de ‘smotspot’, een paal met gratis zonnecrème aan de zomerspeelplaats op het Stationsplein. Ook aan de skatecontainer is er gratis zonnecrème, net zoals in de preventiebox ‘Hou je maten in de gaten’ en tijdens sportactiviteiten.”