De Vierschaar wordt vijftien meter langer gemaakt.
Volledig scherm
De Vierschaar wordt vijftien meter langer gemaakt. © Google Street View

De Vierschaar wordt langer door nieuwbouwproject

LendeledeDe doodlopende straat De Vierschaar, een zijstraat van de Langemuntelaan, wordt volgend jaar een stukje langer gemaakt. Aanleiding is een nieuwbouwproject dat aan het einde van de straat gerealiseerd wordt.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Adoptiehond redt Willy (85) en Marie-Louise (84) van verstikkingsdood: “Hij bleef maar blaffen en huilen, zonder Bella waren we er wellicht niet meer”
  PREMIUM

  Adoptie­hond redt Willy (85) en Ma­rie-Loui­se (84) van verstik­kings­dood: “Hij bleef maar blaffen en huilen, zonder Bella waren we er wellicht niet meer”

  Een defect aan een houtkachel liep bijna fataal af voor Willy Houthoofd (85) en Marie-Louise Debouck (84) uit Ingelmunster. Het echtpaar is zwarte labrador Bella -een reu- eeuwig dankbaar sinds de asielhond hen op 9 maart redde van verstikking. Ze zijn ook vol lof over het team van Dierenasiel Regio Roeselare, dat Bella in hun leven bracht. “Ze leveren hier zo’n mooi werk”, zegt Willy, die ons vertelde waarom z’n trouwe viervoeter een echte held genoemd mag worden.
  Ingelmunster, Roeselare
 1. Skyline Communications ziet Ventilus honderd meter verder wél ondergronds gaan: “Daar zijn er weilanden, in deze zone duizend werknemers. Onbegrijpelijk”

  Skyline Communica­ti­ons ziet Ventilus honderd meter verder wél onder­gronds gaan: “Daar zijn er weilanden, in deze zone duizend werknemers. Onbegrijpe­lijk”

  Technologiebedrijf Skyline Communications ziet zijn ergste scenario realiteit worden. Het Ventilus-tracé verdwijnt vlak over de N36 wél onder de grond, maar kan aan hun gebouw en dat van een reeks andere bedrijven niet ondergronds. “Dit is een drogreden. We zijn het slachtoffer van een politiek akkoord tussen CD&V en N-VA”, reageert Frederik Vandenberghe.
  Izegem
 2. Speciale eenheden wéér naar gijzelnemer Bob C. (53): “Ruwe bast, zacht van inborst. Maar als hij ontploft, ben je beter niet in de buurt”
  PREMIUM

  Speciale eenheden wéér naar gijzelne­mer Bob C. (53): “Ruwe bast, zacht van inborst. Maar als hij ontploft, ben je beter niet in de buurt”

  Met een strafregister om u tegen te zeggen, is het geen grote verrassing dat Bob C. uit Kuurne vrijdagavond in Roeselare helemaal door het lint ging toen hij naar de woning trok van Cindy R., zijn ex-vriendin. Gijzeling, vernielingen met een hakbijl, de vrouw verwond met een mes… Fraai was het allemaal niet. Een speciale eenheid van de politie moest de situatie komen ontmijnen. Nog maar eens, want Bob C. heeft er ervaring mee. En dat de politie de gastoevoer liet afsluiten, was niet zomaar een ingeving.
  Kuurne
 3. Jonge bestuurder krijgt celstraf en rijverbod na ongeval met vluchtmisdrijf in Marke: “Hij liet mijn broer dood achter”
  PREMIUM

  Jonge bestuurder krijgt celstraf en rijverbod na ongeval met vluchtmis­drijf in Marke: “Hij liet mijn broer dood achter”

  Een achttienjarige jongeman zonder rijbewijs ging in 2021 over kop met een auto aan het tankstation van Shell, langs de E17 in Marke. Zijn vriend Kamel (26) op de passagiersstoel overleefde het niet. Zelf vluchtte hij weg. De bestuurder werd vrijdag veroordeeld, en de nabestaanden van Kamel kwamen voor het eerst oog in oog te staan met de jonge chauffeur...
  Kortrijk