Burgemeester Carine Dewaele, jeugdschepen Daan Mostaert en Ann Staelens van de gemeente.
Volledig scherm
Burgemeester Carine Dewaele, jeugdschepen Daan Mostaert en Ann Staelens van de gemeente. © vdi

De Romeo’s en Silent Disco op Lendelede Kermis

LendeledeVan vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus staat Lendelede opnieuw helemaal in het teken van de kermis. Blikvangers zijn een concert van De Romeo’s en Silent Disco.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. CultuurWinkel niet langer actief onder de vlag van het Davidsfonds: “Geen lidkaart meer, voordeelpas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  CultuurWin­kel niet langer actief onder de vlag van het Davids­fonds: “Geen lidkaart meer, voordeel­pas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”

  Het Davidsfonds heeft in Sint-Eloois-Winkel niet langer een plaatselijke afdeling. De maar liefst twintig bestuursleden varen een onafhankelijke koers. “Voortaan gaan we door het leven als CultuurWinkel: een vzw met een knipoog naar onze gemeente maar tegelijk ook met een verwijzing naar ons rijke aanbod”, zegt voorzitter Stefanie Temperman. Van een historische stap gesproken.
 1. Expert Filip Dewaele na studie over discriminatie Marokkaanse namen in Kortrijk: “Praktijktests lossen problemen op huurmarkt niet op”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Expert Filip Dewaele na studie over discrimina­tie Marokkaan­se namen in Kortrijk: “Praktijk­tests lossen problemen op huurmarkt niet op”

  “We hebben niks tegen praktijktesten, maar ik betwijfel of ze iets oplossen”, zegt huurexpert Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep uit Izegem nadat de stad Kortrijk een studie liet uitvoeren naar discriminatie op de huurmarkt. “Wij hanteren objectieve criteria om elke huurder aan het juiste pand te proberen helpen. Een veel groter probleem is het te beperkte aanbod op de private huurmarkt.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.